En blir «mer enn fornøyd av å høre at krigen i Ukraina er årsaken til de høye strømprisene. Det er ikke hele sanningen. Hvor opptatt er f. eks Ap av tryggheten til folk, om de er aldri så «vanlige»?

En leser at inntekter fra strøm har økt fra 60 millioner til 470 mill. pr. dag, og noe sted må nødvendigvis differansen ta vegen! «Hakket i plata» er at sosialdemokratene er opptatt av sosial utjevning. Derimot er og blir ikke «pensjonister» noe «hakk i plata». Der glir «stiften» stille rundt. Og går det så går det, men Pensjonistpartiet er ikke kommet til live for å holde kjeft og se på at dette skal få gå.

Under Covid epidemien hørte vi om ord som «dugnad og spleiselag». Er det riktig statsminister Jonas Gahr Støre at inntekt til staten fra økte strømpriser, skal gå til tannhelse for unge som i svært stor prosentgrad har feilfrie tenner? Har ikke de fleste unge penger til det de vil prioritere, som reiser og sosialt i helgene? Hadde det ikke vært bedre at denne alternativkostnaden gikk til tannhelse for eldre med behov for tannbehandling – at de fikk dette tilbudet i stedet, til og med for å forebygge en mer helhetlig helse? Fordi – god tannhelse påvirker diabetes og hjertesykdom – noe som kanskje er underkommunisert. Kanskje ville største fordel med et slik tiltak være at eldre kunne holde seg friskere? Skal unge få rabatt på tannhelse fra strøminntekter som også eldre må betale, og i stedet la eldre sitte og fryse fordi de ikke har råd til å sette på nok varme? Slik sett er eldre med å betale tannhelsen til friske tenner hos unge, ved å sitte og fryse. Det vil en kunne påstå.

Ap-politikken er ikke til å kjenne igjen, og heldigvis oppdager flere og flere dette, og tar andre valg. Gi strømstøtte til eldre, gi støtte til varmepumper og solcellepaneler, og la flere vanlige folk – som også må være eldre som har bygget landet, få fra strøminntektene av regjeringen. Mange av de som har jobbet og slitt i årevis, er pensjonister nå. De skal glemmes, og minstepensjonister forbli under fattigdomsgrensa? Dette er dagens Ap politikk folkens. Jobben med sosial utjevning må bli at flere friske mennesker kommer ut i arbeid, og bidrar til å gjøre oppgaver i samfunnet. Sørg for at de som har kommet utenfra blir gode i norsk språk og norsk kulturarv. Å føle verdighet og tjene sine egne penger, jevner mer ut sosial ulikhet, og er bedre enn å gi støtteordninger, og tannstøtte til så mange unge som ikke trenger det.