Fem av fem mulige i styrkeløft-NM

Suveren: Nikolai Slettnes vant NM-gull uten problemer.

Suveren: Nikolai Slettnes vant NM-gull uten problemer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Helgas NM i styrkeløft ble en medaljebonanza for Brumunddal Atletklubb.

DEL

Fem medaljer av fem mulige var fasiten etter at Brumunddal Atletklubbs utvalgte kvintett hadde løftet ferdig i Sandnessjøen denne helga. Nikolai Slettnes, Hilde Mikkelsen Haugen, Monika Kvam, Ludvik Moen og Hermann Moen hadde alle kvalifisert seg til NM med utstyr og alle kunne returnere fra nord med gode prestasjoner.

Slettnes satte ny norsk rekord i knebøy med 346 kg før han også satte norgesrekord i benk med 263kg, og med 300kg i markløft resulterte det i 909kg som er en solid pers og ny norsk rekord sammenlagt. Brødrene Moen fortsetter å imponere og begge fikk med seg bronsemedalje i henholdsvis klasse -83 og -93.

Hilde Mikkelsen Haugens sammenlagtgull var aldri i nærheten av å være truet, men lillehamringen hadde håpet på å en høyere sammenlagtscore. Det ble 207,5 i knebøy, noe som hun var fornøyd med, men hadde ikke helt dagen i de øvrige disiplinene og endte med 507,5 sammenlagt i -57 kilosklassen. Samme sammenlagtresultat fikk også Monika Kvam i -74-kilosklassen. Trønderen klinte til med 200 kg i knebøy, 135 kg i benkpress og 172,5 kg i markløft. Med disse resultatene ble det personlig rekord med hele 25 kilo.

Artikkeltags