Syltynn NM-tropp fra Brumunddal

Norsk rekord: I et meget sterkt beite ble Jim Ljungquist norsk mester i styrkeløft etter blant annet å ha satt ny norgesrekord i markløft (bildet). Hans sammenlagtrekord på 783,5 kilo var lyspunktet denne helga.

Norsk rekord: I et meget sterkt beite ble Jim Ljungquist norsk mester i styrkeløft etter blant annet å ha satt ny norgesrekord i markløft (bildet). Hans sammenlagtrekord på 783,5 kilo var lyspunktet denne helga.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brumunddal Atletklubb hadde kun fire deltakere med i helgas NM i styrkeløft og kvartetten maktet ikke i særlig stor grad å prege mesterskapet.

DEL

styrkeløft: NM i Askim for ungdom, juniorer og veteraner var relativt tynn suppe både med tanke på deltakelse og resultater for Brumunddal Atletklubb. Leder for klubben, Carl Yngvar Christensen, skulle gjerne sett at klubben hadde et større korps å sende til mesterskapet.

-Ja det er litt tynt dessverre. Tre veteraner er for så vidt bra, men bare en junior og ingen ungdom er lite. Vi får komme sterkere tilbake og jobbe med rekrutteringa. På den annen side har vi mer konkurranseaktivitet enn på mange år i klubben i år med rekordmange lisenser, så det er veldig bra, sier Christensen.

Ljungquist med rekorder

Til Østfold dro veteranene Jim Ljungquist, Vidar Ringvold og Bjørn Solberg sammen med junioren Hermann Moen. Hans bror Ludvik ville også vanligvis deltatt i mesterskapet, men måtte stå over med en skade. Ljungquist har på oppsiktsvekkende kort tid gått fra å være mosjonist til å bli en løfter i Europatoppen. I knebøy måtte han to forsøk for å få opp 270 og i benkpress ble ny norsk rekord med et løft på 237,5. 240 i siste forsøk ble akkurat litt for tungt. I markløft var det klart for et nytt norgesrekordforsøk og med 276 kilo bokførte han sin andre rekord for dagen. Med 783,5 kilo til sammen ble det klar seier i klassen og ny norsk rekord sammenlagt.

Ringvold uten motstand

For Vidar Ringvold ble mesterskapet som en tung trening. Han fikk godkjent 220 i knebøy, 200 i både benkpress og markløft. I den klassa var det derimot ingen flere, så noe kamp om gullet ble det aldri.

Bjørn Solberg var den siste av veteranene i aksjon. Med 200 i knebøy, 180 i markløft og det noe skuffende 142,5 i benk ble han nummer fire av fire i -93 kilosklassen.

For junior Hermann Moen var mesterskapet fort over. Han fikk ikke opp vekta i knebøy på noen av sine tre forsøk og ble stående uten resultat.

Artikkeltags