Midtby tok sølv i benkpress-VM

FORNØYD: Andrè Midtby fra Mesnali kommer tilbake fra VM i Calgary med femteplass sammenlagt og en sølvmedalje i benkpress. Her er han i aksjon under åpningsdisiplinen knebøy. FOTO:PRIVAT

FORNØYD: Andrè Midtby fra Mesnali kommer tilbake fra VM i Calgary med femteplass sammenlagt og en sølvmedalje i benkpress. Her er han i aksjon under åpningsdisiplinen knebøy. FOTO:PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

Messendølen Andre Midtby viste i helga at han også har skumle hensikter som seniorløfter da han fikk med seg sølv i benkpress fra VM i Canada.

DEL

Midtby løftet tidligere for Brumundal Atletklubb, men i forbindelse med studier flyttet han til Oslo. Han ble nesten rikskjendis etter at han ble disket på grunn av banning på plattingen for et par år siden. Han løfter nå for Sande KK.

202,5 i benk

Midtby går i klassen -93, noe som regnes som en av klassene med tøffest konkurranse. I denne klasssen tok han sølv i junior-VM for fem år siden, da som nå i benkpress. 202,5 kilo var fasiten etter løftinga i Calgary og det var det bare en utøver som kunne matche. Midtby var særdeles fornøyd med denne prestasjonen.

- Et VM- sølv i benkpress henger svært høyt og det er gøy å kunne hevde seg i toppen på øverste nivå. At jeg nå kan ta med meg tilsvarende medalje som senior fem år etter at jeg tok sølv i junior-VM er jeg veldig glad for, forteller Midtby.

Stanga glapp i markløft

Mesterskapet i Canada var såkalt treløft, så det var ikke kun benkpress Midtby dro over Atlanterhavet for å presse opp. Markløft og knebøy sto også på programmet og der gikk det noe tråere for Midtby. I åpningsdisiplinen knebøy tangerte hans sin personlige rekord på 275 kilo og endte med det på fjerdeplass etter knebøydelen.

I den siste øvelsen markløft så åpnet jeg med et lett løft på 292,5kg, men var uheldig og glapp stangen på det andre løftet på 302,5kg selv om løftet hadde god fart opp. I et forsøk på å slå brasilianeren som lå på 3.plass sammenlagt økte vi til 312,5kg ettersom dette kunne gi en bronse sammenlagt. Dessverre var jeg ikke sterk nok denne gangen, men når jeg ser tilbake på løftingen så er jeg veldig fornøyd og glad for VM sølv i benkpress og at jeg er innenfor topp 5 sterkest i verden i vektklasse -93kg. Nå reiser jeg hjem i morgen fra Canada for å sluttføre de siste 5 gjenstående dagene på min mastergrad. Å kombinere toppidrett og mastergrad er ikke lett, så jeg er glad for at selv om det ikke ble full klaff i knebøy og markløft så kan jeg stolt ta med meg en medalje hjem, sier Midtby.

Artikkeltags