Gå til sidens hovedinnhold

Suveren helg for Vika i Norgescupen

Artikkelen er over 2 år gammel

Jonas Vika fra Mjøsski er i ferd med å gjennomføre en kruttsterk sesong. I helga viste han igjen hvilket høyt nivå han holder. Det endte med både seier og andre plass i konkurranse med alle landets beste 18-åringer på ski.

Vika har plassert seg høyt oppe på listene i hele vinter. For noen uker sider vant han nordisk juniorlandskamp over 10 kilomter fristil. Fredag klaffet det skikkelig for Mjøsski-løperen. Han vant 10 kilometer klassisk med intervallstart på svært god tid i Norgescupen. Vika var hele 18 sekunder før Karsten Johan Vestad fra Molde som ble nummer to.

Søndag var han igjen i toppen i fristil 7,5 kilometer. Igjen var det han og Vestad det dreide seg om. Denne gangen var det Vestad som trakk det lengste strået og gikk i mål 7,5 sekunder foran Vika. 

Konkurransen på dette nivået er knallhard og prestasjonen er av det aller beste levert av lokale skiløpere på lang tid.

Vika er målrettet og ambisiøs både på langrenn og sykkel. Han er i norgestoppen i begge grener, og leverer nå regelmessig på høyt nivå. Vika har mål om å følge i fotsporene til  klubbkamerat Håvard Hovde som kjempet seg til plass på juniorlandslaget denne sesongen.

- Det har vært en bra sesong så langt. Jeg har ikke vært sjuk og det meste har gått på skinner, med unntak av uhellet jeg hadde på Konnerud, forteller Vika til Hamar Arbeiderblad.

Han forklarer suksessen han nå opplever som knallhard jobbing over lang tid. Mer trening på rulleski og forbedring i samtlige stilarter har gitt resultater melder han til avisa. Vika ble slått ut i kvartfinalen på sprinten lørdag.

De andre lokale kunne ikke vise til resultater på samme nivå som Vika, men mye bra ble levert. Håvard Hovde opplevde en liten opptur i starten av helga. Hovde kom ikke med til årets junior VM som var vinterens store mål, men fredag ble han nummer fem i norgescupen i klassen M19-20 år. Han var 29 sekunder bak vinner David Thorvik fra Kjelsås, men bare 3,5 sekunder bak pallen. På fellestarten søndag endte han som nummer 17.

I 18 års klassen følges Jonas Vika av andre gode lokale løpere. Mats Opsal fra Mjøsski henger godt med og knallet til med 8. plass i skøyting søndag. Han røk ut først i semifinalen på sprinten lørdag og ble nummer 14 på klassisk. En solid helg for Opsal også med andre ord. Brøtningen Jørgen Harby ble nummer 14 i fristil søndag og han ble nummer 24 i klassisk tidligere i helga.

På kvinnesiden stod de lokale løperne igjen med to 18. plasser. Ida Benjaminsen i klassisk og Susann Fedreheim Lyngnes i fristil. På sprinten var det exit i kvartifinalen for de lokale løperne.