Gå til sidens hovedinnhold

Sykehjemslokalisering ut fra hensynet til økonomi og myke verdier

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva går det av de av politikerne våre som tilsynelatende MÅ ha sykehjemmet i Parken?

Magne Bergseth har i et leserinnlegg listet opp fordelene ved å bygge sykehjemmet i Jensstuvegen. En viktig faktor er økonomi. Bergseth har regnet på dette og skriver at kommunen vil spare flere titalls millioner kroner ved å legge sykehjemmet til Jensstuvegen. Hva må til for at politikerne skal ta til fornuft?

I et intervju med RB hevder MDGs Thomas Eriksen at nå er det Moelv sin tur, men nå er pengekassa tom. Hvorfor MÅ kommunen da bruke x antall millioner kroner mer enn nødvendig for å bygge sykehjemmet på ei tomt som i tillegg er lite egnet?

Som et minimum bør vi få innblikk i kommunens detaljerte kostnadsoverslag for hvert av de to forslagene. Det kan være nyttig for allmuen og også for andre. Slik jeg har forstått det, er det flere av våre folkevalgte som sliter betydelig med å forklare den påståtte kostnadsmessige gevinsten ved å bygge sykehjemmet i Parken framfor i Jensstuvegen. – Og hva med de myke verdiene; hensynet til sykehjemsbeboernes beste?