Avdeling for psykisk syke barn består: – Vi er veldig glade

BESTÅR: BUP Døgn, enhet for barn og familie, består på Gjøvik. Det fører til glede.

BESTÅR: BUP Døgn, enhet for barn og familie, består på Gjøvik. Det fører til glede. Foto:

May Ødegård fra Veldre beskriver stor lettelse ved BUP Døgns familieenhet på Gjøvik. Torsdag kveld ga Sykehuset Innlandet beskjed om at avdelingen skal bestå.

DEL

For tidligere denne uken var fortvilelsen stor for miljøterapeut May Ødegård fra Veldre og de andre ansatte ved BUP Døgn, enhet for barn og familie, på Gjøvik.

Enheten, som behandler psykisk syke barn i alderen 6 til 12 år, fikk mandag beskjed om at de sto foran store kutt, og i verste fall ville bli flyttet til Kringsjåtunet på Lillehammer. De ansatte fryktet for et dårligere tilbud til de yngste.

Torsdag kveld kom kontrabeskjeden fra Sykehuset Innlandet. Alle de fire enhetene i BUP Døgn, to på Sanderud, en på Gjøvik og en på Lillehammer, består.

– Vi er veldig glade her i dag. Det er god stemning, beskriver Ødegård til RB fredag.

– Det rører oss

Hun forteller at de er rørt av all støtten de har fått denne uken.

– Det varmer veldig at vi ser pasienter og foreldre som står opp for oss. Det rører oss, sier Ødegård.

Men samtidig som den gode nyheten ble servert, så må avdelingen regne med at det blir noen kutt. Sykehuset Innlandet står midt i store økonomiske utfordringer, og må kutte over hele fjøla fordi Kongsvinger sykehus overføres til Ahus.

– Vi må regne med noe redusering, men vi vet ennå ikke hvor mye som skal reduseres, sier Ødegård.

Les også: – Det er sårbare grupper vi rører ved uansett

– Må tilpasse tilbudet

Ifølge Lillehammer-avisen Gudbrandsdølen Dagningen sier divisjonsdirektør Gunn Gotland Bakke i psykisk helsevern, følgende:

– Vi har nå fått avklart de økonomiske rammene for 2019. Det vil ikke være aktuelt å flytte døgntilbud innen barne- og familieenheten på Gjøvik, men vi må tilpasse tilbudet når opptaksområdet vårt blir redusert, og har funnet tiltak lokalt i de eksisterende enhetene for å møte disse kravene, sier Bakke.

Artikkeltags