Vil ha JA til nytt hovedsykehus før sommerferien

Tore Hagebakken, Anita Ihle Steen, Lise Svenkerud og Johan Aas

Tore Hagebakken, Anita Ihle Steen, Lise Svenkerud og Johan Aas Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre og Arbeiderpartiet i Innlandet og Hedmark FrP ber styret i Helse Sør-Øst si ja til et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua før sommerferien.

DEL

Debatten har pågått i mange år. Saken er godt utredet. Nå er tida inne for å ta en endelig beslutning sier Anita Ihle Steen som er fylkesleder for Hedmark Arbeiderparti. Hun før støtte av de tre tre partilederne Lise Berger Svenkerud (Innlandet Høyre) Tore Hagebakken (Oppland Ap)  og Johan Aas (Hedmark FrP)

Tidspunktet for deres utspill er ikke tilfeldig. Helse SørØst har nå saken til behandling. Den har de fått etter at et enstemmig styre i Sykehus Innlandet i fjor høst  vedtok at det bør bygges et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua.

- Vi vil vi fortelle at vi er enige om denne saken. Det er et signal vi ønsker å vise videre. Om Innlandet fortsetter å være uenige vil det ikke bli noen løsning for et godt sykehustilbud her, mener Tore Hagebakken.

De fire politikerne viser til noen faktum i saken:

- Svarene fra pasient og brukerorganisasjonene, fra Fylkestingene i Oppland og Hedmark, fra den regionale stat og fra mange av de ansatte som ble gitt i høringen for idefasen var helt klar. De ønsker et nytt hovedsykehus plassert ved Mjøsbrua.

Vil ha sykehusstruktur tilpasset pasientens behov

De mener Dagens struktur ikke ivaretar innbyggernes behov for helhetlige helsetjenester.

- I tillegg så har vi en struktur som ødelegger det økonomiske handlingsrommet. Nå er det viktig at vi kommer over i neste fase slik at planlegginga av det nye sjukehuset kan starte. Med tempoet som er innenfor medisinsk og teknologisk utvikling og den store jobben man har i de kommende tiårene med rekruttering av fagpersonell må man nå få på plass en hensiktsmessig struktur for at sykehuset Innlandet kan levere bedre kvalitet. Vi kommer dårlig ut på statistikken for overlevelse og kan ikke lengre akseptere å vente, sier Lise Berger Svenkerud.

Vil ha vedtak før sommerferien

Styret i Helse Sør-Øst får altså denne saken til orientering i sitt møte i slutten av måneden. Og det er nytt styremøte i juni.

- Våre forventninger til HSØ er tydelig. Hør på oss som bruker helsetilbudet i Sykehus Innlandet. Hør på det regionale folkevalgte nivået.  Vi støtter fullt ut et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua og vi vil ha et vedtak før sommerferien! Vedtaket må inneholde en beslutning om nytt hovedsykehus, samtidig som det må ligge klare føringer for at det skal opprettholdes tjenester i eksisterende sjukehus, avslutter Lise Berger Svenkerud, Anita Ihle Steen, Tore Hagebakken og Johan Aas.

De fire politikerne møttes naturligvis ved Mjøsbrua for å fortelle om sin enighet.

- Mjøsbrua er et knutepunkt i Innlandet. Det er det ingen som er uenige i, sier Aas.

Artikkeltags