Andersgaard om Høies sykehusbeslutning: – Kjempegode nyheter

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er kjempegode nyheter for pasientene og oss som jobber Sykehuset Innlandet, sier administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet.

DEL

(Oppland Arbeiderblad): I foretaksmøte på fredag ga helseminister Bent Høie grønt lys for et nytt hovedsykehus i Innlandet, i tillegg til akuttfunksjon ved sykehuset på Tynset og ett av dagens sykehus rundt Mjøsa. I tillegg skal Innlandet i framtiden ha et elektivt sykehus for planlagte innleggelser. Psykiatri og spesialisert rusbehandling skal samlokaliseres ved Mjøssykehuset.

Les også: Anita: – Moelv er den naturlige plasseringen av sykehuset

Ikke urolig

– Helseministerens beslutning gir oss lov til å gjøre de endringene vi mener er riktig for å få til gode helsetjenester for framtiden. Nå har vi klarsignal for å kunne gjøre endringer i akuttfunksjoner og sykehusstruktur. Dermed kan vi jobbe videre mot vårt målbilde, sier Andersgaard.

– Mjøsbrua som lokalisasjon har stått sentralt i en årelang prosess, men Høie nevner ikke dette eksplisitt. Hva tenker du om det?

– Jeg ser ingen grunn til å være urolig for det. I sitt vedtak fra foretaksmøtet viser statsråden til styrevedtaket i Helse Sør-Øst fra 31. januar, der lokalisering ved Mjøsbrua er presisert.

Neste vår

Nå skal Andersgaard og hennes mannskap sammen med Helse Sør-Øst for alvor se inn i glasskula.

– Det skal legges en plan for hvilke helsetjenester vi vil ha behov for mot 2040. Mot neste vår skal vi konkretisere innholdet Mjøssykehuset og i de to andre sykehusene i Mjøsregionen, sier Andersgaard.

Artikkeltags