Sykehuset Innlandet: – Det er sårbare grupper vi rører ved uansett

DIVISJONSDIREKTØR: Gunn Gotland Bakke, psykisk helsevern.

DIVISJONSDIREKTØR: Gunn Gotland Bakke, psykisk helsevern. Foto:

Divisjonsdirektør Gunn Gotland Bakke i psykisk helsevern presiserer at alle avdelinger i Sykehuset Innlandet står foran kutt, og understreker at ingenting er avgjort når det gjelder enheten for psykisk syke barn på Gjøvik.

DEL

– Dette er kjempevanskelig. Det er sårbare grupper vi rører ved uansett.

Det sier divisjonsdirektør Bakke i Sykehuset Innlandet til Ringsaker Blad onsdag.

Tirsdag var RB en av mange lokale aviser som skrev om fortvilte ansatte ved Barne- og ungdomspsykiatrisk døgnbehandling, som har enheter på Sanderud, Gjøvik og Lillehammer..

De ansatte opplyste at de har fått beskjed om at avdelingen skal spare 14 millioner kroner, og frykter dermed et dårligere tilbud til psykisk syke barn.

Les også: Knusende dom over nytt røntgensystem

– Ingen beslutning

Bakke ønsker å understreke at alle avdelinger i Sykehuset Innlandet må kutte, og sier følgende om framtiden for enhetene som behandler barn med psykiske lidelser:

– Det er ingen beslutning på at denne avdelingen skal legges ned og flyttes til Kringsjåtunet. Vi skal gjøre en risiko og mulighetsanalyse, som det står i styrevedtaket, og de tillitsvalgte er inkludert i de prosessene. Vi jobber med et nedtrekk på ti prosent fordi Kongsvinger går til Ahus fra 1. februar, og har valgt å være åpne på konkrete muligheter, sier hun.

Divisjonsdirektøren vedgår at det er vanskelige tider i Sykehuset Innlandet.

– Det blir ulemper uansett når man driver med omstilling. Det berører ansatte og det berører pasienter, og derfor må vi prøve å gjøre dette på en best mulig måte, sier Bakke.

Artikkeltags