Sykehuset Innlandet ønsker å begrense antall besøk

DEL

Årsaken er at man ønsker å begrense risikoen for Korona-smitte ved sykehusene. Både ansatte, pasienter og besøkende oppfordres til å være særskilt oppmerksom på risiko knyttet til koronasmitte. Dette kommer fram på Sykehuset Innlandets hjemmesider mandag kveld.

Av hensyn til pasienter og ansatte, ber Sykehuset Innlandet de som ferdes inn og ut av sykehusene om å være særskilt oppmerksom på koronasmitte. Målet er å hindre smitte inn i sykehuset.

– Hvis du har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset, eller hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene, skal du ikke oppholde deg på sykehuset, sier direktør medisin og helsefag Ellen Henriette Pettersen i Sykehuset Innlandet.

Oppfordringen går både til pasienter, besøkende og ansatte.

Av smittevernhensyn er det ønskelig å begrense antall besøk ved sykehusene. Publikum oppfordres til å ta hensyn til dette, selv om de ikke befinner seg i risikogruppen.

For pasienter som har timeavtale på sykehuset, er hovedregelen at timen gjennomføres som avtalt. Unntakene er som følger:

Pasienter som har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene skal ikke møte til oppsatt time.Pasienter som har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene skal ikke møte til oppsatt time.

Ved tvil, bør pasienter ta kontakt med rett avdeling via telefonnummeret som står i innkallingsbrevet. Pasienter som må utsette time, må gi beskjed om dette, men belastes ikke egenandel eller gebyr for ikke å møte.

Artikkeltags