– Ikke riktig at sykehusdirektøren har fått lønnsøkning på 10 prosent

PRESISERER: Rune Hummelvoll,
HR-direktør
Sykehuset Innlandet HF, presiserer at administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard kun har fått en lønnsøkning på 2,2 prosent. 
(Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

PRESISERER: Rune Hummelvoll, HR-direktør Sykehuset Innlandet HF, presiserer at administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard kun har fått en lønnsøkning på 2,2 prosent. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehuset Innlandet opplyser at det ikke er riktig at administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard har fått en lønnsøkning på over 10 prosent. – Lønnsøkningene er kun på 2,2 prosent, opplyser HR-direktør Rune Hummelvold.

DEL

(Østlendingen) I Sykehuset Innlandets årsrapport for 2017 sto det oppgitt at administrerende direktør Andersgaard tjente 1.707.692 kroner, mens Sykehuset Innlandet nå i mars opplyste at lønnen hennes er 1.891.000 kroner.

Det kunne tyde på at hun hadde fått en lønnsøkning på over 10 prosent.

Sykehuset Innlandets HR-direktør Rune Hummelvold opplyser at det ikke er tilfelle:

– Det er ikke oppgitt feil tallgrunnlag fra foretakets side. Det er imidlertid ulike beregningsgrunnlag i årsrapporten og i det som rapporteres som ansattes årslønn i andre sammenhenger. Årsrapporten inneholder flere elementer enn utbetalt lønn, blant annet feriepenger, trekk for ferie, skattepliktige naturalytelser og variabel lønn. Det som hovedsakelig utgjør differansen for administrerende direktørs del, er at hun ikke fikk feriepenger fra Sykehuset Innlandet i 2017. Administrerende direktør ble ansatt 1. januar 2017 med en årslønn på 1.850.000 kroner. Hun ble ikke omfattet av noe lønnsoppgjør i løpet av 2017. I 2018 fikk administrerende direktør et lønnstillegg på 41.000 kroner, noe som utgjør et lønnstillegg på cirka 2,2 prosent. Dette er innenfor de samme rammene for lønnsvekst som for øvrige ansatte i Sykehuset Innlandet, presiserer han.

Artikkeltags