Mål om at pasienten skal hjem før klokka 13

VIL UNNGÅ «DOBBELT OPP»: Gjøvik sykehus og de andre sykehusene i Innlandet satser bevisst på å sende pasientene hjem før klokka 13.

VIL UNNGÅ «DOBBELT OPP»: Gjøvik sykehus og de andre sykehusene i Innlandet satser bevisst på å sende pasientene hjem før klokka 13. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehusene tar grep for å unngå floka på ettermiddagen.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Arbeidsbelastning for mellomledere og ansatte er et av punktene som lyser rødt på risikokartet til Sykehuset Innlandet. I en hardt presset økonomisk situasjon, er av satsingsområdene å sørge for at flere pasienter skrives ut tidligere på dagen. Tiltaket kalles «Hjem før klokka 13».

Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard redegjorde kort for dette i siste styremøte.

Etterarbeid

– Vi vet at mange pasienter reiser hjem mellom klokka 15 og 17. Dette er samtidig et tidsrom mange pasienter legges inn. Konsekvensen er mye overtid på grunn av ekstraarbeid etter at pasienten har reist.

For å få plass og mannskap til å ta seg av de som legges inn, mener Sykehuset Innlandet altså at det er store fordeler med tidligere utskrivninger av dem som er ferdig behandlet.

– Dette tror vi er et kinderegg. Det er bra for pasientene, det er bra for kommunen som eventuelt skal overta ansvaret og det er godt for ansatte, sier Andersgaard.

Må endre rutiner

Adminisrerende direktør legger ikke skjul på at dette er et krevende mål, da visittgangen og andre arbeidsrutiner må endres.

Men, lykkes man med dette vil sykehusene spare betydelige overtidsutgifter.

Marianne Nielsen, foretakstillitsvalgt og styremedlem i SI, støtter målsetningen.

– Jeg er bekymret for arbeidsbelastingen mange beskriver. Mange opplever som frustrerende å bli avbrutt hele tiden. Nettopp det skjer når utskrivningene foregår samtidig som de nye pasientene kommer inn. Får vi til «hjem før klokka 13», tror jeg det kan være veldig bra, både for pasienten og anatte.

Artikkeltags