(Hamar Dagblad)

– Atlungstad Brenneri er et av de beste fyrtårnene vi har i Innlandet. Det er et aktivt sted, på alle vis, med historie, brenneri, restaurant, teater og alt annet som skjer her ute. Veldig spennende, sier Sylvia Brustad, nyvalgt styreleder for Atlungstad Brenneri.

Trenger Brustads nettverk

Den nye styrelederen er på besøk brenneridirektør Ole Volden-Sandersen for omvisning:

– Jeg har fulgt dere fra utsiden, og er imponert over alt dere har fått til her på kort tid. Det har vært en voldsom positiv endring på aktiviteter og antall besøkende. Er det noe turister og andre besøkende vil ha, så er det kvalitet. Og det opplever jeg at Atlungstad Brenneri leverer på, sier Brustad.

– Det blir veldig bra å få Sylvia inn. Vi får et menneske med nye vinkler og nye impulser. Hun har et kontaktnett som er imponerende, som er viktig fordi vi er et sammensatt sted. Vi har vår kommersielle side og vi har vår ikke-kommersielle side. Sistnevnte er avhengig av et nettverk innenfor det kommunale, det fylkeskommunale og det statlige, sier Volden-Sandersen.

Brustad liker det hun ser:

– Det er ikke mange som har denne historien og beliggenheten. Med Mjøsa og Skibladner som legger til her, er det unike muligheter.

Som alle andre er Atlungstad Brenneri rammet av koronatiltak.

Volden-Sandersen forteller om ei vanskelig tid de første tre månedene. Nå kommer løftet:

– Juni har gått over all forventning og juli er kalenderen full. Normalen vender gradvis tilbake og vi ligger godt an, sier Volden-Sandersen.

– Koronaen er det store usikkerhetsmomentet. Hvor lenge kommer dette til å vare? Det er det ingen som vet, men det helsemyndighetene sier er at dette kommer til å vare ganske lenge. Det betyr at man på forberede seg på en drift der man må holde på «enmeteren» og alt annet som følger med av hygienetiltak og det å legge opp til mindre grupper. Dere har omstilt dere veldig fort. Veldig imponerende, sier Brustad.

– Rådet må bli: Fortsett å levere god kvalitet, hver dag, hele året.

Akevitt til mat

– Vi må stille spørsmålet, hva slags forhold har du til akevitt?

– Jeg er ingen stordrikker verken av det ene eller andre, men det er klart at jeg drikker akevitt når det passer til det en skal spise.

– Det er nok ikke på akevittdrikking jeg ble valgt som styreleder.