For Pensjonistpartiet har flere velgere i ryggen enn Fremskrittspartiet og er det tredje største partiet i den nye samarbeidskoalisjonen, som nå har tatt makten i Ringsaker etter over 90 år med Arbeiderpartiet ved roret.
Derfor, når Kai Ove Berg og Høyre luftet at de var åpne for å si fra seg varaordførerrollen, var det Pensjonistpartiets ordførerkandidat Camilla Storlien som først fikk en forespørsel.
Lismarkingen jobber som selvstendig næringsdrivende innenfor helsesektoren og sier til RB at det ville ha vært vanskelig for henne å gi opp den jobben.
– Jeg ble spurt, men takket nei. Jeg har mye å gjøre i jobben min og synes det er fryktelig gøy det jeg driver med, sier Storlien.

Er blitt enige: Lundberg blir ny ordfører og Ophus ny varaordfører
– Ikke vanskelig å si nei
– Men kunne du ikke ha gitt opp den jobben og bare vært varaordfører, nå blir jo det en full stilling?
– Det ville ha ødelagt litt for framtida, i forhold til å være selvstendig næringsdrivende, svarer Storlien.
Dermed takket hun nei til oppgaven som varaordfører på heltid og en godtgjørelse som etter alt å dømme blir på 885.752 kroner, 80 prosent av det ordføreren får.
– Var det en vanskelig avgjørelse å si nei?
– Nei, det var egentlig ikke det og jeg var ganske tydelig med en gang. Hadde jeg hatt en fast jobb i en bedrift, da kunne jeg bedt om permisjon. Men når man driver som selvstendig næringsdrivende som meg, så må man si ifra seg oppdrag som man kanskje ikke får igjen senere, svarer lismarkingen, som fikk tredje flest
– En bra duo
Dermed ble forespørselen etter hvert rettet til Fremskrittspartiets ordførerkandidat, Marit Ophus, som altså takket ja til å bli ny varaordfører.
– Er Pensjonistpartiet fornøyd med Lundberg og Ophus?
– Ja, det blir en bra duo, svarer Storlien.
Den nye Ringsaker-ordføreren, Odd-Amund Lundberg (Sp), bekrefter overfor RB at Storlien fikk forespørselen om varaordførerembetet før Ophus.
– Det stemmer det, men hun takket nei. Det henger jo sammen med at det skal passe for vedkommende også, og at vi skal få kabalen til å gå opp, sier Lundberg.
– For lenge å vente
Venstres Lars Freng og Høyres Kristian Hovde blir overfor RB dratt fram som to nøkkelpersoner for at det torsdag begynte å røre seg. Partene hadde altså i utgangspunktet ikke planer om et nytt møte før søndag.
– Jeg mener det hadde blitt for lenge å vente til søndag med nye samtaler og var opptatt av at noe måtte skje. Blant annet av hensyn til velgerne, sier Freng.
Brøtningen sier til Ringsaker Blad at han og Hovde utpå kvelden torsdag hadde en lengre samtale. Ifølge Freng hadde Høyre allerede internt drøftet en løsning lik det som ble den endelige kabelen. Freng og Hovde ble enige om å lansere det hele overfor alle partiene involvert. Og så begynte ballen å rulle.
Hovde bekrefter innholdet i det Freng forteller og at Høyre internt hadde diskutert løsninger som er tett opp mot det man til slutt ble enige om, men at de ikke hadde luftet det utad.
– Høyre har ofret posisjoner for å få gjennomført mest mulig av vår politikk, sier Hovde.
