21-åringen fra Brumunddal ble nummer 58 i søndagens renn på Lillehammer - 20 kilometer klassisk med fellesstart.

I mål var han to minutter og 17 sekunder bak vinneren, Pål Golberg.

Rennet, som var Vikas første verdenscuprenn noensinne, vil bli husket for miljødemonstrantene som la seg i løypa.

Hele startfeltet ble hindret, men få fikk ødelagt løpet på samme måte som Vika. Den svært talentfulle skiløperen fra Ringsaker brakk staven, og var i realiteten sjanseløs.

Fikk ingen signaler

Vika var selvsagt både skuffet og forbannet over det som skjedde - men nå ser han framover. Og allerede kommende lørdag går han sitt andre verdenscuprenn i karrieren. På programmet står 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

– Jeg var på ingen måte sikker på at jeg skulle bli tatt ut. Jeg fikk ingen signaler etter rennet på Lillehammer, men ble oppringt sent i dag (mandag). Det var gledelige nyheter, sier han fortsetter:

– Det føles som et plaster på såret etter det som skjedde på Lillehammer. Samtidig er det godt å se at langrennsledelsen gir meg en ny mulighet. For selv om resultatet naturlig nok ikke ble all verden, bet jeg tennene sammen og ga aldri opp, sier han til Ringsaker Blad.

Alt må klaffe

Vika mener 10 kilometer klassisk er en distanse som passer ham bra.

– Jeg føler at det kommer til å være en åpen øvelse på Beitostølen. Johannes Høsflot Klæbo er klar favoritt, men hvem som tar steget opp på de øvrige pallplassene, er vanskelig å si. Jeg tror det blir sekundstrid, sier han.

– Kan du snuse på pallen?

– Da må jeg i så fall ha min desidert beste dag noen gang.

Vika gikk samme distanse under sesongåpningen på Beitostølen 19. november. Da ble han nummer 16 – med stavbrekk.

– Det fungerte bra i sesongåpningen, men det var surt med stavbrekket, sier han.