Thomas Lehne Olsen scoret og LSK berget et svært viktig poeng

Thomas Lehne Olsen scoret et viktig mål mot Strømsgodset på Marienlyst søndag. 
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Thomas Lehne Olsen scoret et viktig mål mot Strømsgodset på Marienlyst søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto:

(Strømsgodset – LSK 2-2) LSK berget uavgjort med mål i det 89. minutt. Det kan vise seg å bli svært viktig i kampen mot nedrykk for kanarifuglene.

DEL

For med bare en kamp igjen har nedrykksstriden i Eliteserien nesten aldri vært tettere. fem lag kjemper for å unngå nedrykk.

For Thomas Lehne Olsen ble også kampen en opptur siden han igjen noterte seg for viktig mål.

Strømsgodset tok ledelsen etter 20 minutter, men drøye ti minutter etterpå presenterte Lehne Olsen seg slik som så mange ganger før denne sesongen.

Han viste både styrke og målteft da han vinner en duell mot Strømsgodset Hamoud inne i feltet. Innlegget fra venstre kommer han først på og stanger den hardt inn bak en sjanseløs Strømsgodset-keeper. Lehne Olsen er råsterk i den situasjonen.

Men LSK kom på nytt bakpå mot Strømsgodset. Mustafa Abdellaoue gjorde sitt andre mål for dagen og sitt femte (!) mot LSK på ei uke med sitt 2–1 mål etter 51 minutter.

Det så lenge mørkt ut for Lillestrøm. De klarte ikke å få grep om kampen og slet med å komme til store sjanser. Men så steg LSK-legende Frode Kippe i været på corner i det 89. minutt. En dårlige heading av han, og en enda dårligere inngripen av Morten Sætra i SIF-målet og ballen havner i nettet. Dermed 2–2 i kampen og et svært viktig poeng for LSK.

LSK ligger nå som nummer 13 på tabellen før siste serie runde. En plass over kvalikplassen hvor Start ligger poenget bak. Det er fem lag som ligger fra plassene 11 til 15 og bare tre poeng skiller disse lagene. Sandefjord har rykket ned på 16. plass.

Om LSK slår Kristiansund i siste serierunde berger de plassen. Ved uavgjort eller tap er de avhengig av de andre resultatene for å unngå nedrykk. Kristiansund har for øvrig fem strake seire.

Artikkeltags