Det er Asko og Ringsaker Almenning som sammen arrangerer RASKO-dagene, som gikk av stabelen onsdag og torsdag denne uka. I løpet av de to dagene deltok 1.300 Ringsaker-elever fra hele kommunen på vinteraktiviteter i Natrudstilen, skriver Ringsaker kommune i en pressemelding.

Skitur med Marit Bjørgen

Ekstra stas var det nok å få møte selveste Marit Bjørgen, som tok med elevene på skitur og villig stilte opp på «selfies» og autografskriving.

– Jeg synes det er veldig artig å kunne bidra til at barna kan være i aktivitet her i Natrudstilen. Asko og Ringsaker Almenning gjør en fantastisk innsats for å få dette arrangementet på plass for skoleelevene i Ringsaker. Her kan elevene stå på slalåm, prøve skiskyting, hundekjøring eller gå på langrenn sammen med meg, sa Marit Bjørgen.­

– Ikke alle barn har mulighet til å få disse naturopplevelsene på fritiden, og da er det ekstra fint at de kan komme hit i skoletiden. Her får elevene gratis heiskort og mulighet til å låne utstyr, la Bjørgen til.

Fint å være ute med venner

De to sjetteklassingene Mina Helene og Mia fra Fagerlund skole storkoste seg på langrennsarenaen i Natrudstilen i går, og var ikke i tvil om at RASKO-dagen sto til forventningene.

– Det er så gøy å være her. Det var gøy å skyte, sa Mina Helene, som akkurat hadde prøvd seg på skiskyting.­

– Det er ganske morsomt, for her kan vi være ute, nyte sola og spise gratis pølser og sjokolade, la Mia til.

3500 pølser, Kvikklunsj og gratis heiskort

Dette er det åttende året på rad at Asko Hedmark og Ringsaker Almenning arrangerer RASKO-dager for elever i Ringsakerskolen.­

– Vi som arrangerer RASKO-dagene ønsker å synliggjøre for barna i Ringsakerskolen hvor flotte muligheter det er for vinteraktiviteter i Natrudstilen. Gjennom de årene vi har arrangerte RASKO-dagene har til sammen 16 000 barn besøkt området her, sa Anne B. Lien Skåre fra Asko.­

De to siste dagene har ASKO servert hele 3 500 grillpølser til barna, som også kunne kose seg med toddy, saft, Kvikklunsj og appelsinbåter.

– Appetitten har vært upåklagelig. De fleste spiser en pølse eller to, men noen spiste hele sju grillpølser, forteller Skåre, og legger til arrangørene er svært godt fornøyd med gjennomføringen av årets arrangement.

I tillegg fikk lærerne med seg heiskort til samtlige elever til bruk ved en senere anledning.

– Ungene er så blide, glade og takknemlige for å få være her. Selv barna som var her på onsdag, da været ikke var så bra, klagde ikke et sekund. Det er gledelig å se og oppleve, avslutter hun.