La meg presentere et byggeprosjekt til berikelse for byen: Et Bibliotek-galleri! Ha meg unnskyldt folkens, jeg er innflytter og har en viss tid hatt problemer med å forstå; hvordan dette store hjertet slår?

Uten å støte noen, har jeg søkt på Internett/aviser og funnet flere innlegg som beskriver hjerteslagene til den lille byen. Noe av disse beskrivelsene forundrer meg en smule…..

Fra mitt ståsted går byutviklingen i Moelv i feil retning. Butikker legges ned, servicetilbud forsvinner, konflikter med politikere som vet best osv. Brumunddal viser vei!

Så i vinterkulda og i disse pandemiske tider varmer det meg å komme med følgende forslag,ET BYGG som kan tilby modølene et aktivt møtested, kall det gjerne et Bibliotekgalleri, hvor foreninger og lag kan samles til forskjellige aktiviteter, kulturtreff og matineer, et møtested til en koseprat over en kopp kaffe.

Men akk, på hvilken tomt. I utgangspunktet har jeg trodd at tomta (387/9 og 378/37) egnet seg fint til forslaget mitt, som er formet og tilpasset den omkringliggende bebyggelsen. Derimot er tomta ment for parkering for 30 biler, med adkomstveg fra Møllergata til parkeringshus plan 2, med prislapp 9,5 million kroner! Behovet og fokusering på bilparkering er tydeligvis høyt prioritert i Moelv. Tilfører parkeringsplassen til en hyggelig utsikt for de nyinnflyttede i Møllergata 6? Fremmer dette trivsel og aktivitet?

«Grønne byer», er tydeligvis et ukjent begrep, selv om Møllergata kalles en miljøgate. Trærne som i sin tid ble plantet og som skulle utgjøre en grønn ale, trivdes visst ikke særlig godt….

Moelv har og ønsker seg flere parkeringsplasser. Hvorfor ikke planlegge og bygge et parkeringshus v/elva Moelva nedenfor Moelven Park? Selv kommer jeg fra en småby med gammel og ny bebyggelse i skjønn forening, torg, musikkpaviljonger, park og grønt områder. Foran Herredshuset i Moelv var det engang et torg. Nå har det også blitt parkeringsplass der. Moelv må se seg tjent med andre og bedre løsninger, som vil fremme stedets attraktivitet, aktivitet og trivsel for både fastboende, besøkende og kommende (ønskede) innflyttere.