(Nordlys)

TILs toppscorer Thomas Lehne Olsen (26) har ønsket seg bort fra klubben ett år før kontrakten går ut.

Et ønske om å bo med kjæresten sin, som er bosatt på hjemstedet Moelv i Hedmark, har stått sentralt ifølge spissen selv.

– Jeg regner med at TIL ikke har lyst til å ha en umotivert spiller, og en spiller som ikke trives. Det vil ødelegge både for klubben og spilleren, uttalte han blant annet til Nordlys i forrige uke.

TIL bekrefter nå at det allerede har kommet mer enn én henvendelse på spissen som satte inn elleve mål i eliteserien i 2017.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått henvendelser fra flere klubber på Thomas, skriver TILs sportssjef Svein-Morten Johansen i en SMS til Nordlys-sporten, men vil ikke gå nærmere inn på hvem som har henvendt seg.

Sarpsborg og Vålerenga

Ifølge iTromsø er tapende cupfinalist Sarpsborg 08 en klubb som har en konkret interesse for Lehne Olsen.

– Hva skal man si? Før han gikk til Tromsø var han svært aktuell for oss. I Tromsø har han i hvert fall ikke hatt en dårlig utvikling, uttalte Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen til Hamar Arbeiderblad i forrige uke.

Nordlys er også kjent med at Lehne Olsens navn har vært tema for flere diskusjoner i Vålerenga, og Oslo-klubben kommer til å være på ganske intens spissjakt inn mot 2018-sesongen.

Vålerenga har brukt Henrik Kjelsrud Johansen som sitt førstevalg i sesonginnspurten i eliteserien.

Fitim Azemi ble hentet i sommer, men har bare fått sju innhopp og totalt 96 minutter på banen. Bård Finne har etter en frisk start ikke helt preget laget, og situasjonen rundt Mohammed Abdellaoue er svært usikker etter ulike skadeplager.

 

Sandefjord er enda en klubb i området på Østlandet som kan være ute etter å styrke sine valgmuligheter i angrepsrekka, og også de skal ha en viss interesse rundt TIL-spilleren.

Thomas Lehne Olsen hevder overfor Nordlys at han kjenner lite til interessen og henvendelsene, og ønsker ikke å ha fokus på det før noe eventuelt blir mer konkret.

Hans agent Tore Pedersen ønsker ikke å si noe om henvendelsene rundt spilleren, og henviser til TIL på spørsmål om han tror et salg i løpet av nær fremtid skal være mulig å få til.