Harry fra Moelv fikk «besøk» da han sov i traileren

16. mars 1999

16. mars 1999

DEL

TilbakeblikkDette skrev Ringsaker Blad om for 10, 20 og 30 år siden.

Modøl ble årets Oslo-redaktør

17. mars 2009: Modølen Alf van der Hagen ble før helga kåret til årets Oslo-redaktør. Han er ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Nå er det lenge siden Alf van der Hagen bodde i Moelv.

– Jeg vokste opp og gikk ungdomsskole og videregående i Moelv og Brumunddal før jeg flyttet til Oslo for å studere, sier redaktøren i Norges eldste dagsavis.

Han forteller at Morgenbladet kom ut som dagsavis fra 1819. I dag er Morgenbladet en ukeavis og har et opplag på 21.560.

Sjåfør brukt i menneskesmugling

16. mars 1999: Trailersjåfør Harry Nilsen fra Moelv trodde knapt sine egne øyne da politiet hentet fire irakere ut av lasterommet på traileren hans på Hjortneskaia i Oslo i går.

– Jeg lå og sov i traileren på havna i Kiel da de lurte seg inn i bilen min. De må ha hatt hjelp til å få lukket bakdørene etter seg, sier Nilsen.

Han skulle til å forlate Hjortneskaia med kurs for Brumunddal da politiet ved en rutinekontroll avslørte utlendingene.

Halve Moelv på do

16. mars 1989: De siste dagene har «halve» Moelv hatt oppkastsjuke og diaré og vært henvist til do. Det er vannet fra Moelv Vannverk som er i søkelyset.

– I ettertid er det umulig å sjekke om vannet er skyld i det store antallet diaré-tilfeller som nå er i Moelv. Men faktum er at renseprosessen ble satt ut av drift før helga og av den grunn kan det ikke utelukkes at tarmbakterier kan ha kommet ut på ledningsnettet, sier avdelingsingeniør Bjørn Stårvik ved helsekontoret til RB.

Artikkeltags