Konditor med målteft

16. mai 2009

16. mai 2009

DEL

TilbakeblikkDette skrev Ringsaker Blad om for 10, 20 og 30 år siden:

Konditor med målteft

16. mai 2009: Moelv-jenta Kine Frisli Furuseth kan mer enn å lage vakre bakverk i jobben sin som konditor. På fritiden er hun en meget målfarlig spiss for damelaget til Moelven, og står bokført med åtte scoringer på to kamper. Damelaget til Moelven har store ambisjoner om å gjøre oppholdet i 4. divisjon svært kort. Og etter to seriekamper ser det svært lyst ut for de blåhvite. I tirsdagens oppgjør på Dokka puttet Kine hele fem ganger. Det kan ikke være noen tvil om at 21-åringen har talent for fotball. Til daglig jobber hun som konditor ved Kjelstad Bakeri, Toten.

75-års jubileum i nasjonaldagens farger

18. mai 1999: Brumund skole feiret sitt 75-års jubileum på best tenkelig måte i går. Solskinn og sang dannet rammen rundt arrangementet. Jubileumsutstillingen inne på skolen trakk til seg hundrevis av nysgjerrige. Av dem vi fant der, var tidligere elever og også søsknene Ellen Vingerhagen og Ivar Faråsen.

– Skolen har ikke forandret seg siden vi gikk her! I hvert fall ikke utvendig. Innvendig er den annerledes, forteller Ellen Vingerhagen, som var 10 år da hun begynte på Brumunds nye skole i 1924.

Korsang i hele dag

20. mai 1989: Nærmere 530 sangere fra 17 kor setter hverandre stevne i Brumunddal i dag for å feire at det er 70 år siden Hedmark Sangerlag ble stiftet. Brumunddal Korforening har det tekniske arrangementet og det blir konsert både i Teatersalen og i Brumunddal kirke. Den 13. juni 1919 møttes seks kor til sangerstevne i Husebyparken i Brumunddal. Denne datoen regnes for stiftelsesdagen for Hedmark Sangerlag, sjøl om stiftelsesmøtet først ble holdt i februar året etter. Hedmark Sangerlag består i dag av 14 kor og 400 medlemmer.

Artikkeltags