Andreas og Per Kristian kjører nytt show sammen: – Det er to verdener som møtes

Musikalsk leder, Per Kristian Syversen og standup komiker Andreas Ambhar skrevet et nytt show, Skamlaus Odelsgutt som har premiere i Moelv 11.oktober.

Musikalsk leder, Per Kristian Syversen og standup komiker Andreas Ambhar skrevet et nytt show, Skamlaus Odelsgutt som har premiere i Moelv 11.oktober. Foto:

Andreas Amb og musikalsk leder Per Kristian Syversen i Mjøsen Janitsjar slår sammen standup og janitsjarorkester i sitt nye show Skamlaus odelsgutt.

DEL

– Det blir premiere i Moelv. Moelv Kulturhus har blitt nyopprustet og er en kjempearena som bør brukes. Vi har blitt spurt om å ha show her tidligere, og vi har også fått med oss gjennom aviser og av publikum at mange synes Moelv har en fin konsertsal, men at det er lite som skjer der. Nå tar vi de på ordet og måker til med show på Moelv, og da selveste premieren 11. oktober. Billettsalget så langt viser at vi blir godt tatt imot, sier Andreas Amb.

– Showene på Tingnes 9. november er i samarbeid med Siv ved Cafe Nessundet der hun står for servering av både vått og tørt. Så der kan folk bestille seg bord før og etter showene. Så da kan folk få seg en skikkelig helaften på Tingnes med både show og mat!

Stand-up og janitsjarorkester møtes

Etter flere konserter og oppsetninger sammen de senere årene har Amb og Syversen i lengre tid snakket om å lage et show sammen og drar nå på mini-turne med showet Skamlaus odelsgutt.

– Vi har snakket mye om å gjøre noe sammen, så nå kjører vi på og lager et helaftens konsertshow med alt fra musikal, revy, standup og ellers kjente musikalske perler. Per Kristian er musikalsk leder og samler det musikalske og undertegnede skal være klovn. Vi er 25 stykker som skal lage show, så det er en stor pakke publikum får, sier Amb.

Ifølge Syversen vil det musikalske spille på hele følelsesregisteret, og kommer til å spille flere kjente perler.

– Per Kristian er veldig tålmodig. Det er jo to verdener som møtes. I det musikalske standup formatet jeg vanligvis gjør er det fire musikere og det er mye som skjer på sparket. Når det er 25 musikere kan vi ikke bare bestemme at vi skal gå ned en tone. Dette showet krevde Per Kristian som musikalsk leder. Andre musikalske ledere hadde nok gitt opp, smiler Amb.

– Hvis jeg må mase så gjør jeg det uten at Andreas blir sur. Han vet at hvis jeg maser, så er det for en grunn. Jeg kan ikke noe om standup og jeg blander meg ikke inn i ting jeg ikke kan. Andreas skal synge og blander seg derfor litt inn i musikken, sier Syversen.

Nyskrevet show

Showet vil bli avholdt i Moelv 11. oktober, Otta 12. oktober og avslutningsvis blir det to show på Tingnes 9. november. Andreas Amb og Mjøsen Janitsjar med venner har også fått med seg Iva Thorarinsdottir, Eldri Tofte og pianist Vidar Hoel på scenen.

– Det blir et stort show, også økonomisk. Vanligvis er vi rundt sju personer, men nå er vi 25 stykker. Hvis vi tar med lyd og lys er vi oppe i 30 personer. Slikt koster, men som publikum merker man det når det er 25 stykker som spiller, sier Amb.

Amb og Syversen setter sammen showet for at det skal kunne passe for både ung og gammel. Showet er også nyskrevet bortsett fra et nummer som har blitt hentet fram igjen fra et av Amb sine tidligere sommershow.

– «Kampen om badet» handler om at det er på tide at likestillinga går den vegen at menn får mer tid på badet, sier han. I tillegg kommer kanskje Kent Ronny Asfaltskaugen innom en tur, og kanskje har han med panfløyta. Hvem vet, sier Amb.

– Showet er skrevet slik at publikum skal sitte igjen med en wow-følelse. Publikum skal sitte igjen med en storkonsert følelse og vi skal vise at du ikke trenger å dra til Oslo for å få den følelsen. Så da er det bare for modølene og fylle opp premieren til randen, så skal vi love at det blir flere show i Moelv Kulturhus i årene framover.

Artikkeltags