Det var de to store spørsmålene før sesongen siste kamp på Åråsen. Laget innfridde og Lillestrøm avsluttet en solid eliteseriesesong med 2-0-seier over Sandefjord søndag. Dermed passerte kanarifuglene Rosenborg i kampen om fjerdeplassen.

Fjerdeplass var beste mulige scenario for mannskapet til Geir Bakke foran sesongavslutningen, og LSK fikk hjelpen de trengte av Strømsgodset i Trondheim.

På Åråsen scoret Vetle Dragsnes og Ulrik Mathisen målene som ga tre Lillestrøm-poeng. Romerikingene gjorde comeback i Eliteserien foran årets sesong.

– Fjerdeplass var det beste vi kunne få ut av denne dagen, så det er vi fornøyd med, sa LSK-trener Bakke til Discovery.

– Vi hadde vel regnet med at vi skulle få et tøft år i år, og at vi var avhengig av at mange unggutter skulle få gjennombruddet sitt i år. Det har de hatt og tatt utfordringen på strak arm. Vi har utviklet oss gjennom sesongen, fortsatte han.

Målløs Lehne Olsen

LSK-måltyven Thomas Lehne Olsen har kjempet en intens kamp med Moldes Ohi Omoijuanfo om toppscorertittelen i årets eliteserie. Foran søndagens serieavslutning lå de to helt likt med 26 fulltreffere.

Mens Ohi sto bak Moldes første scoring i 2-1-seieren over Haugesund, gikk Lehne Olsen målløs av banen på eget gress. LSK-spissen kom heller ikke til de helt store sjansene.

– Man har vel alltid ventet på at Thomas skulle slå ut i full blomst. Han har tidligere vært sin egen fiende og hatt for litt for mange «ups and downs». Han har grublet og tenkt for mye. Nå er han blitt ganske komplett i mange faser av spillet, sa LSK-trener Bakke om spissens sesong.

Sjansene var det i stedet andre LSK-spillere som sto for. Vetle Dragsnes sendte hjemmelaget opp i 1-0-ledelse etter et strålende angrep rett før halvtimen var spilt. Tobias Svendsen og Gjermund Åsen gjorde forarbeidet, og sistnevnte fant uselvisk Dragsnes i god posisjon. Avslutningen ble av det enkle slaget.

Tverrligger-treff

Scoring ble det også etter pause, og som i første omgang var det LSK som skapte det meste. Kaan Kairinen traff tverrliggeren tidlig i omgangen, og deretter ble an avslutning fra Gjermund Åsen reddet på strek av en Sandefjord-forsvarer.

Ni minutter før full tid slo samme Åsen et strålende innlegg. Inne foran mål ventet innbytter Ulrik Mathisen og stanget inn 2-0-målet.

Sandefjord var på sin side aldri spesielt nær en snuoperasjon. Laget fra hvalfangerbyen ender dermed på tiendeplass i årets eliteserie.

For LSK kan det bli spill i Europa neste år. 4.-plassen i Eliteserien har mulighet til å få en europacup-billett om et av de tre lagene foran på tabellen (Viking, Molde og Bodø/Glimt) vinner cupen. Samtlige lag er fortsatt med i turneringen som avgjøres til våren.