To personer har fått påvist koronasmitte i Hamar

To personer i Hamar har fått påvist smitte av koronaviruset.

DEL

Det opplyser Hamar kommune fredag.

– Fredag 6. mars har to innbyggere i Hamar fått påvist positive prøver på koronavirussmitte. De smittede tilhører samme husstand, skriver Hamar kommune.

– Begge de to smittetilfellene i Hamar er smittet fra et kjent tilfelle innenlands. De er isolert hjemme og har det etter forholdene bra. De følges opp av kommunen. Kommuneoverlegen har iverksatt tiltak for å finne fram til personer som kan ha vært utsatt for smitte, slik at disse kan få oppfølging og nødvendig informasjon, skriver kommunen videre.

Folkehelseinstituttets nettsider ligger råd og informasjon om koronaviruset.

Fakta om spredningen av koronaviruset i Norge

* Fredag 6. mars: FHI (Folkehelseinstituttet) opplyser at totalt 113 personer har fått påvist koronaviruset. Ingen av dem er alvorlig syke.

* Torsdag 5. mars: FHI opplyser at totalt 86 personer har fått påvist koronaviruset. Ingen av dem er alvorlig syke.

* Onsdag 4. mars: FHI opplyser at totalt 56 personer i Norge har fått påvist koronaviruset.

* Tirsdag 3. mars: FHI opplyser at totalt 33 personer i Norge har fått påvist koronaviruset.

* Mandag 2. mars: FHI opplyser at totalt 25 personer i Norge har testet positivt på koronaviruset.

* 1. mars: FHI opplyser at totalt 19 personer i Norge er koronasmittet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at totalt fem ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

* 29. februar: FHI opplyser at totalt 15 personer i Norge er smittet av koronaviruset. OUS bekrefter at tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet.

* 28. februar: OUS bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende er ansatt ved øyeavdelingen.

* 28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia.

* 27. februar: FHI bekrefter at ytterligere tre personer har fått påvist koronaviruset. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.

* 26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og holdes i hjemmekarantene.

* 26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

Fakta: NTB.

Artikkeltags