HamKam kom til kampen med en god og solid tropp. I vinter har de slått lag som Bodø/Glimt, Sarpsborg og Tromsø i Nasjonal G19-turneringen.

– Vi tar ikke lett på denne kampen. Vi vet at Dala har et godt lag, og jeg sa at tidligere resultater spiller ingen rolle i dag. Tidligere har ikke HamKam kommet så langt i cupen, så det er noe vi satser på, meldte HamKam-trener, Håkon T. Kristiansen.

– Vet ikke om vi har møtt bedre

De unge brumunddølene startet greit i kveldssola på HIAS-bana i Stange, men en personlig feil sørget for at vertene fikk den første nettkjenningen.

Selv om grønnbuksene var det førende laget, holdt brumunddølene storfavorittene på en armlengdes avstand i større perioder, men det var likevel kun en god Oliver Heggelund i Dala-buret som hindret at Kamma gikk til pause med et større forsprang enn 3–0.

– Når vi møter HamKam, så går det fortere. Det tempoet de har er noe helt annet enn vi har på trening og vi blir hardt straffet for feil hele vegen. De er veldig raske i overgangene. Vi møter et utrolig godt lag. Jeg vet ikke om vi har møtt bedre lag. Selv om HamKam har helt andre ressurser enn oss, så er det aldri gøy å tape 5-0, mener han.

– Hadde trua før kampen

Noah Evensen Volden, som har vist solid utvikling de siste sesongene, måtte sammen med lagkameratene innse at Brumunddal ble et nummer for små.

– Offensivt var de veldig gode, men defensivt trodde jeg de skulle være bedre. Der hadde vi muligheter som vi burde utnyttet, sier en skuffet Evensen Volden.

Unggutten Mathias Sørum har spilt seg inn, og spilt bra, på a-laget til Dala i starten av denne sesongen. I cupmøtet mot ungguttene til HamKam møtte han et høyere tempo enn han er vant med.

– Dette var en vanskelig kamp. Vi merker at de er teknisk bedre, og har et høyere tempo enn oss. Vi visste det kom til å bli vanskelig, men vi hadde trua før kampen, avslutter Sørum.