Folkefavoritt Ida Maria åpnet Tømmerstock, men hvor var folket?

FOLKETS FAVORITT: Tømmerstock var kjapt frampå med å booke Ida Maria på nytt etter fjorårets forestilling, men frammøtet på konserten speilet ikke interessen på Facebook.

FOLKETS FAVORITT: Tømmerstock var kjapt frampå med å booke Ida Maria på nytt etter fjorårets forestilling, men frammøtet på konserten speilet ikke interessen på Facebook.

Etter fjorårets Tømmerstock var det ingen større gjenganger i kommentarfeltet enn Ida Maria da arrangørene spurte om folks ønsker i 2019. Ut fra den responsen var det et skuffende lavt antall som møtte opp på årets første konsert.

DEL

Tømmerstock har gjort det til en tradisjon å spørre på sine egne Facebook-sider hvilke artister og band folk ønsker å se kommende år. Blant en bråte urealistisk band var det Ida Maria et navn som gikk igjen. Hun spilte i fjor også, men da på Torgscenen. Mange ønsket da å se henne på en større scene.

– Hun var en av de mest ønskede artistene, bekrefter festivalsjef Rune Myhren.

Glissent fra start

Men da Ida Maria gikk på klokken 19 blank var det lite som tydet på at hun var folkets favoritt.

Framme ved scenen var det bortimot fritt for folk og det var bare å for fotografene å marsjere rett bort til sperringen foran scena uten å dulte borti noen.

Litt mer tilbaketrukket sto det en spredd forsamling, men det kan neppe ha vært mer enn 150 stykker der da konserten begynte.

Da lyden fra Ida Marias velsmidde band begynte å nå ut kom det riktignok noen flere folk, men dette var nok ikke i nærheten av hva arrangørene håpet på.

TYNT: Det var langt i fra trengsel da Ida Maria startet konserten.

TYNT: Det var langt i fra trengsel da Ida Maria startet konserten.

– Koselig å bli invitert tilbake

Hovedpersonen sjøl stilte gledet seg stort til å spille i Brumunddal.

– Det er veldig koselig å bli invitert tilbake. Det er ikke så ofte at man spiller to år rad på samme plassen. Jeg har skjønt at folket ville ha meg tilbake, så jeg er strålende fornøyd, sa hun og var nesten rørt for at hun var sterkt ønsket tilbake.

- Jeg er beveget. Der så fint og så koselig at det er en plass som heter Brumunddal som elsker det vi holder på med. Så hit må vi komme igjen oftere, sa hun til RB en time før hun skulle på.

Begynte med Prøysen

Da hun entret scena dro hun i gang med de første strofene av Alf Prøysens Patriot-Paula, før hun penset seg inn på sin egen katalog. Nordlendingen er et skikkelig energibatteri, uavhengig av størrelsen på forsamlingen hun spiller for og stemningen tok seg opp da hun dro til med kjempehitene «Oh my God» og «I like you so much better when you're naked» fra debutalbum «Fortress round my heart.»

Publikum fikk også et gjenhør med «Fy faen» som hun gjorde en versjon av i Stjernekamp i 2017.

Hits hele kvelden

Flere hits blir det garanter utover kvelden, først med Alphaville kl. 21. 80-tallsheltene fra Tyskland får det nok til å rykke i mimremuskelen når de drar «Forever Young» og " Big in Japan».

Enda større forventninger er det nok til September When med Morten Abel i spissen som er ute på sin første turne etter gjenforeningen.

De går på kl. 2245.

Artikkeltags