Big in Brumunddal og Tømmerstock i 2019

Alphaville anno 2018. Foto: Pressefoto

Alphaville anno 2018. Foto: Pressefoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nytt band er klar for Tømmerstock 2019. Denne gangen er det 80-talls heltene Alphaville som presenteres.

DEL

Alphaville fikk sin første store hit i 1984 med låten Big in Japan og sangene som fulgte, sammen med debutalbumet Forever Young, ble bandet et av de mest suksessrike europeiske band på 1980-tallet. 

Med sine følgende album ettermiddager i Utopia, The Breathtaking Blue og 1994-albumet Prostitute, flyttet bandet seg fra enkle popsanger til å omfavne mer komplekse musikkstrukturer. Samtidig utviklet frontfigur Marian Gold seg til en allsidig sanger der stilen og scenenes tilstedeværelse i økende grad fremkalte den av hans avguder som Scott Walker, Billy MacKenzie og Freddy Mercury. 

I 2001-2002 flyttet "da-værende" produksjon til internett der et online publikum kunne følge sangene deres fra de første idè-stadiene til den endelige ferdige produksjonen. Dette førte direkte til det nye CrazyShow-albumet, som ble utgitt i februar 2003.

De følgende årene fokuserte Alphaville på turnèer mens Gold var involvert i et par sideprosjekter med sin gode venn Klaus Schulze (Ex-Tangerine Dream). I 2009 byttet Alphaville plateselskap fra Warner Brothers til Universal Music som de senere årene har gitt bandet en ny boost med stadig nye, aktuelle album.

Alphaville består for tiden, i tillegg til Marian Gold av, Martin Lister (keyboard), David Goodes (gitarer) og Jakob Kiersch (trommer).

Artikkeltags