Svetlana K. Johnsen må svare for seg

  Svetlana Johnsen som har vært med i Frp i en årrekke er listetopp for Ringsaker Frp.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Vi stiller alle toppkandidatene i Ringsaker til veggs foran årets valg. I dag er turen kommet til Svetlana K. Johnsen i Fremmskrittspartiet.

  DEL

  1. Hvorfor ble du politiker?

  - Jeg ble inspirert av eksmannen min, Tor Andre Johnsen, nåværende stortingsrepresentant. Nå, 20 år etter, sitter jeg her og er klar for ny valgkamp.

  2. Hva er ditt partis hjertesak?

  – Vi er opptatt av eiendomsskatt. Vi skal redusere den og på sikt fjerne den.

  3. Nevn en ting som du er veldig stolt av i Ringsaker?

  – Jeg er stolt av skoleutbyggingen, nye Fagerlund skole og sentrum i Moelv og Brumunddal. Det har blitt veldig flott.

  4. Hvordan skal dere redusere e-skatten?

  – Reduksjon av eiendomsskatten skal sees i sammenheng med budsjettarbeid hvor man kan se på en del rasjonaliseringer i kommunen og eventuelt sette ikke-lovpålagte oppgaver ut på anbud som for eksempel matproduksjon og renhold.

  5. Er 17 barneskoler i Ringsaker for mange?

  – Det er ikke antallet det går på, det er kvalitet og innhold for våre barn som teller for meg. Derfor ønsker vi å se på skolestrukturen i Ringsaker.

  6. Var utbygging av Nydalsenga et feilgrep?

  – Vi lever i et demokratisk land, og som politiker må jeg sørge for at kommuneplanen og reguleringsplanen er oppretholdt. Resten er det opp til utbyggerne og beboerne som bor der å bli enige om.

  7. Er det tiltak som nå bør prioriteres for god eldreomsorg i Ringsaker?

  – Ja, kommunen bør satse på at folk skal bo lengst mulig hjemme om de vil det. Ved hjelp av moderne hjelpemidler kan man gjøre en del grep der.

  8. Forsvarer du utbygging av Lunkelia på Sjusjøen?

  – Det er ikke noen hemmelighet at utbygging på Sjusjøen har foregått i mange år, så vi må regne med en del utvikling. Det er bra for Sjusjøen. Samtidig er det opp til utbyggeren, Pihl, og beboerne rundt der å snakke sammen for å få bra løsninger når det først bygges.

  9. Hvem skal Ringsaker kommune slå seg sammen med og hvorfor?

  – Det er ikke unaturlig å se på våre naboer Hamar, Løten og Stange. Vi har i mange år hatt en del fellesprosjekter med dem. Samtidig vil jeg ikke bare se på hva Ringsaker får, men hele Mjøsregionen. Vi kan få et skikkelig løft i regionen med tanke på E6-utbygging, jernbaneutbygging og og Mjøssykehuset.

  10. Hvordan gjøre Ringsaker mer attraktiv for innbyggere?

  – Vi ønsker at Ringsaker skal være en ja-kommune med større valgfrihet.

  Artikkeltags