Nytt råskinn i Tørudbakken

Viktig støtte: Alpingruppa, her ved Hege C. Nikolaisen, leder Marianne Frantzen og Jørn Ringen er glad for støtten fra sponsorer til å kjøpe ny tråkkemaskin til 1,5 millioner. Betonmast Innlandet bidro også.

Viktig støtte: Alpingruppa, her ved Hege C. Nikolaisen, leder Marianne Frantzen og Jørn Ringen er glad for støtten fra sponsorer til å kjøpe ny tråkkemaskin til 1,5 millioner. Betonmast Innlandet bidro også.

Artikkelen er over 1 år gammel

Brumunddal Alpin går lettere vinterdager i møte nå som en helt ny tråkkemaskin er på plass. Det hadde vært umulig uten velvillige sponsorer.

DEL

alpin: Det går så snøen spruter når den nye tråkkemaskinen til Brumunddal Alpin jafser i meter oppover det bratteste henget. Udyret med 500 ivrige hester gjør løypeprepareringen til en drøm i Tørudbakken nå. Prislappen på halvannen million ble et skikkelig spleiselag.

– Uten denne pengestøtten fra lokale bedrifter ville vi ikke hatt mulighet for en slik investering, forteller leder i Brumunddal Alpin, Marianne Frantzen.

Tok opp sitt første lån

Den nye tråkkemaskinen er en av de ledende på markedet og alpinklubben måtte gjøre noe de aldri har gjort i klubbens historie for å få maskineriet i hus.

– Vi måtte ta opp et lån og det har vi faktisk aldri gjort før. Det er egentlig ganske godt gjort. Tidligere har vi kun brukt av egenkapital. Vi har vært forsiktige med å bruke penger vi ikke har, men denne gangen måtte vi altså låne 700 000. Det vil si at omtrent halvparten av kostnadene har vi fått sponset, sier Frantzen som hadde håpet at den lokale tiggerferden skulle gått litt lettere.

– Jeg tror nok at det er mange som synes det er kjempeflott at Brumunddal Alpin er her og gir et slikt tilbud, men jeg tror kanskje ikke lokale bedrifter ser noen nytteverdi i å ha en plakat med navn og logo i Tørudbakken, sier hun.

Må ha større garasje

Frantzen forteller at den gamle løypemaskinen fra 1994 nå er solgt.

– Det ble brukt like mye tid på å skru og mekke den som på å kjøre den. Nå som vi får en langt større versjon får den ikke plass i garasjen, så etter hvert håper vi å få bygget en større garasje i tillegg til å skifte ut klubbhuset. Vi kan ha noen spennende år foran oss, sier hun.

Det er foreløpig ikke åpnet for kjøring i Tørudbakken, men snøkanonene jobber for fullt. Om alt går etter planen blir det åpning av bakken i romjula. Da er det ofte mange som har lyst til å teste nytt utstyr, men det er også noen utfordringer knyttet til bemanningen i bakken.

– Vi er helt avhengige av å ha både folk i kiosken og heisvakter, og romjula er ikke den letteste tida å innkalle til dugnad, sier Frantzen.

Artikkeltags