Fire lokale jenter kunne juble over sammenlagtseier i Tour de Hedmarken

Vinner: Julie Jeistad fra Lismarka vant sin første sammenlagtseier i Tour de Hedmarken.

Vinner: Julie Jeistad fra Lismarka vant sin første sammenlagtseier i Tour de Hedmarken. Foto:

Fire lokale jenter kunne lørdag juble over sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Hedmarken.

DEL

Tour de Hedmarken samler hundrevis av løpere. Fire renn inngår i Touren og det er hard kamp og prestisje om de øverste plassene.

Fra Ringsaker var det altså på jentesiden seirene kom.

Sofie Margrethe Robstad fra Moelven vant jenter 14 år, Sara Hovde fra Mjøsski vant jenter 15 år, Julie Jeistad fra Lismarka vant jenter 17 år og Susann Fedreheim Lyngnes fra Brumunddal, som går for Hamar, vant K19-20 år. Hun var plassen foran Ida Benjaminsen fra Mjøsski.

De vant etter fire jevne og gode løp. Sara Hovde vant etter en hard sekundstrid i siste renn på Budor lørdag. Artig for Hovde som ikke er vant til å stå på toppen av listene. Robstad fra Moelven måtte også ta seg ut skikkelig for å vinne sammenlagt i sin klasse. Lyngnes hadde god kontroll på seieren i sin klasse mens Julie Jeistad var suveren i sin klasse. Det er solid av lismarkingen med tanke på at K17 er en klasse med stor deltakelse og hard konkurranse. Jeistad viser fortsatt stor framgang i sporet denne vinteren.

Tour de Hedmarken består som nevnt av fire renn: HA-sprinten, Ottestadrennet, Gåsburennet og Budor fristil. Løperen med best totaltid gjennom de fire rennene står igjen som vinneren etter jaktstart i siste renn.

På guttesida ble Petter Holmen Nilssen fra Mjøsski nummer to sammenlagt i G13. Kristian Kongssund ble nummer tre i G16 år. Det var ikke langt opp til toppen etter fire renn for nærosingen i år. Emil Kolloen fra Ringsaker ble nummer tre i G12 år. Samme plass som Erlend Robstad fra Moelven i G11.

Vant: Sara Hovde vant sammenlagt i J15 år etter en spennende avslutning.

Vant: Sara Hovde vant sammenlagt i J15 år etter en spennende avslutning.

Artikkeltags