Gå til sidens hovedinnhold

Flere ulykker onsdag morgen - advarer mot underkjølt regn som gir glatte veger

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag morgen var det tre trafikkulykker i Ringsaker. Meteorologene advarer mot underkjølt regn som gir glatte veger onsdag og torsdag.

Onsdag morgen ble det meldt om to separate ulykker med til sammen fire biler involvert i Storgata i Moelv. Ingen personer skal ha kommet til skade i ulykkene.

Også i Brumunddal var to biler involvert i en ulykke i morgentimene onsdag. Her ble en person skadd, men skadene var ikke alvorlige.

Meteorologene hos Yr.no har sendt ut gult farevarsel for Østlandet, der de advarer mot underkjølt regn som kan fryse på bakken og gi glatte veger. Varselet gjelder fra onsdag morgen, og faren vedvarer fram til torsdag kveld, ifølge Yr.no.

Også andre steder i Innlandet var det trafikkulykker onsdag. I Løten kjørte en bil i grøfta på fylkesveg 155 rett over klokken 8 onsdag.

På fylkesveg 33 på Lena kjørte en lastebil inn i en personbil bakfra. En person ble sjekket av helsepersonell etter ulykken, og ifølge politiet var det ikke snakk om alvorlige skader.

- Ta hensyn

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Haagen Løvseth, forteller at det etter morgenens hendelser har roet seg da RB snakker med ham rundt 09.30.

- Det har vært glatt og litt yr i lufta som har fryst på bakken, men nå har vi ingen pågående hendelser i trafikken, sier han.

Han ber trafikantene tilpasse seg forholdene på vegene.

- Det er vinterføre så man må ta hensyn. Hovedvegene blir saltet, men sidevegene kan være glatte, sier Løvseth.