Dømt for å ha skadet gravid kvinne

PÅKJØRT: Kvinnen ble påkjørt her, ved Byggtorget og Trelasten (gamle Karosseriverkstedet) da hun skulle krysse Trysilvegen på Løvbergsmoen i januar i fjor. Foto: Randi Undseth

PÅKJØRT: Kvinnen ble påkjørt her, ved Byggtorget og Trelasten (gamle Karosseriverkstedet) da hun skulle krysse Trysilvegen på Løvbergsmoen i januar i fjor. Foto: Randi Undseth

Artikkelen er over 2 år gammel

En på den tiden gravid kvinne, har blitt skadet for livet etter at en ruspåvirket sjåfør fra Ringsaker kjørte på henne på rv. 25 på Løvbergsmoen i januar i fjor. Barnet kan også ha fått varige skader som følge av påkjørselen.

DEL

Det skriver NRK tirsdag.

I etterkant av ulykken har kvinnen hatt store smerter, og har blant annet måtte operere inn en nagle i leggen og en metallplate i bekkenet.

I tillegg ble fødselen noen måneder etter hendelsen såpass vanskelig at barnet også kan ha fått varige skader på grunn av oksygenmangel. Dette er imidlertid ikke endelig avklart ennå.

Det var tirsdag kveld 17. januar at kvinnen i 30-årene ble påkjørt ved Byggtorget og Trelasten øst for Elverum sentrum da hun skulle krysse Trysilvegen.

Sykehuset Innlandet opplyste samme kveld at kvinnen hadde pådratt seg skader i beina, bekkenet og ryggen.

Sjåføren av bilen som kjørte på kvinnen stakk av etter hendelsen og ble etterlyst av politiet samme kveld, men ble stanset av ordensmakten i Løten kort tid senere.

I bilen, som også var meldt stjålet fra Oslo på et tidligere tidspunkt, satt en mann og en kvinne i 30-årene som ble pågrepet etter hendelsen.

Begge var kjenninger av politiet, og to dager senere innrømmet mannen å ha kjørt på den gravide kvinnen.

Før den tid hadde vedkommende blant annet brutt seg inn i ei hytte i Løten og stukket av fra ei bensinregning på 1.000 kroner i Hernes.

Mannen ble til slutt dømt til fengsel i to og et halvt år, og må i tillegg betale kvinnen oppreisning på 125.000 kroner.

Artikkeltags