Det ble til slutt to strafferunder på Åsmarka-utøveren, én etter liggende og én etter stående, men det er ikke der problemet ligger, ifølge Neraasen selv.

– Skytinga er ikke problemet, men går for seint i sporet. Jeg fikk dårlige sekunderinger, så jeg visste tidlig at det ikke kom til å bli noen god tid i dag. Jeg blir fort sliten, og slik har det vært på trening de siste ukene. Jeg hadde en dårlig sesong i fjor, og håpet at jeg hadde funnet ut av det. Tidligere i høst og sommer har det da også gått lett, også i forhold til de andre jentene på laget. Jeg vet ikke hvorfor det butter imot akkurat nå, sier hun til Ringsaker Blad umiddelbart etter målgang i Natrudstilen.

– Kanskje det løsner

Skiskytteren går for Vingrom IL/Team Mesterbakeren. Det er to uker til neste norgescuprenn, og Neraasen sier hun vil lempe litt på treninga fram til da for å se om overskuddet kommer tilbake.

Det virket som om kamplysten allerede var på veg tilbake, og hun har en plan med det hun gjør.

– Målet denne sesongen er å forbedre IBU-resultatet mitt. Jeg har en 7. plass fra tidligere, sa hun.

Neraasen er tydeligvis ikke den som gir opp bare hun får en nesestyver på sesongåpningen. Vinteren er lang, og det er fremdeles høst.

Søndag ble hun nummer 43 av 70 startende på fellesstarten. Også da skjøt hun bra med bare en bom, men slet med å få opp farten i sporet. Hun endte over fem minutter bak vinneren.

Hard konkurranse

Lisa Vittozzi fra Italia vant for øvrig ganske suverent foran svenske Gun Ingela Andersson og Dorothea Wierer, også hun fra Italia. De to første skjøt feilfritt, den tredje hadde en bom på liggende. Det var litt snø og et lett drag i lufta, men ellers knall forhold.

Søndag vant Dorothea Wierer fra Italia fellesstarten på Natrudstilen. Denise Herrmann fra Tyskland ble nummer to og Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre.

På herresiden vant Martin Fourcade fra Frankrike foran Antonin Guigonnat også han Frankrike og Endre Strømsheim fra Norge på fellesstarten søndag