Kasper setter spoten på idrettsjernene

FESTAFTEN: Kasper Melgalvis setter spotten på stjernene og er en av mange som jobber i kulissene for en vellykket direkte sendt tv-kveld fra Hamar OL Amfi i kveld. FOTO: EVY SANDBERG

FESTAFTEN: Kasper Melgalvis setter spotten på stjernene og er en av mange som jobber i kulissene for en vellykket direkte sendt tv-kveld fra Hamar OL Amfi i kveld. FOTO: EVY SANDBERG

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Plassen min er i taket og klatreseler er en del av arbeidsantrekket, sier Kasper Melgalvis. I kveld sendes Idrettsgallaen direkte fra Hamar OL- Amfi, og i det enormt store apparatet som er i sving for å få idrettens festaften vel i havn, finner vi en 18-åring fra Brumunddal.

DEL

Det er torsdag ettermiddag og programlederprøvene er i gang. På scena står Helene Olafsen som debuterer som programleder og skal lede showet sammen med Atle Pedersen. Men ti meter opp fra parketten, helt oppe ved taket, sitter Kasper Melgalvis. Der styrer og justerer han følgespotten.

– Plassen min er ti meter opp fra gulvet og klatreseler er en del av arbeidsantrekket, forklarer Melgalvis som rappellerer seg ned for et lynraskt intervju under middagspausa.

Sjøllært og arbeidsom

Ikke bare er det noe spesielt at en 18 åring jobber som lysmann under et av de største direktesendte tv-sendingene i Norge, men unge Melgalvis har kapret seg en 100 prosent fast jobb for Norges største lysfirma, Spekter Lys og Scene som er leid inn av NRK for å gjøre jobben med lyssetting.

– Jeg ble kjent med dem under Idrettsgallaen i fjor. Jeg syntes miljøet i firmaet virket veldig bra, og de var vel fornøyd med jobben jeg gjorde, forteller Melgalvis som da hoppet av etter andre året på elektrolinja på Videregående skole da han ble tilbudt fast jobb.

Men eventyret startet allerede for flere år siden. Melgalvis begynte å jobbe med lyd og lys som 14-åring og startet et enkeltpersonforetak. Siden tiende klasse på ungdomsskolen jobbet han bortimot fullt for 3-k Live.

– Det startet med en sommerjobb for Hogne Moe på Prøysenhuset og bygde seg opp til ungdomsskolens store musikal i tiende. Den første festivalen min var Alf Prøysens 100 års jubileum i 2014, forteller sjøllærte Melgalvis som har vist seg som en arbeidsom ungdom utenom det vanlige.

Lange dager

– Vi begynte jobbinga i OL- Amfiet for ei uke siden, men forberedelsene startet for en måned siden, forteller Melgalvis som var med under produksjonen av Skal vi danse i høst. Hundrevis av arbeidstimer og lamper må til, noen kilometer med kabel, pluss 11 tv-kameraer som foreviger årets viktigste møteplass for den norske idrettsbevegelsen. Det skal være prisutdelinger i 12 klasser, og i stolen sin oppunder taket styrer Melgalvis følge-spotten når våre beste idrettsutøvere skal kåres.

– Det kan bli mye jobbing og lange dager, men jeg har funnet greia mi, sier Melgalvis før han trer på seg klatreselen og klatrer opp til stolen sin ti meter opp.

Idrettsgallaen foregår også i år på Hamar OL Amfi hvor det hele startet i 2002. I 2016 var den på Lillehammer og neste år vil arrangementet finne sted i Stavanger.

Artikkeltags