Filmfestivalen #minfilm er en storsatsing for ungdom i Ringasker. Festivalshowet er kun åpent for ungdom, men de som ikke får det med seg i Teatersalen kan altså se det på RBs nettsider. Showet starter klokka 19.00 torsdag kveld.

56 ungdom har laget 22 filmer gjennom skoleprosjekt som er gjennomført på alle niende trinn ved ungdomsskoler i Ringsaker. Under filmfestivalen torsdag kveld vises tre nominerte filmer i hver kategori. Det er fire kategorier.

40 ungdommer fra Ringsaker kulturskole, sammen med ungdom fra Nes friteater, står for sceneshowet. Det blir dans, band, sang, og teater. Jørn Kjonerud co. er husband. Kultursjefen, videoblogger og komiker Piateed er blant prisutdelerne.

 

Selve showet er bygd opp som P3 Gull, men catwalk og sceneplatting midt i salen.

P3-programleder Jonas Jeremiassen og 10-klassing Maja Floen fra Furnes ungdomsskole er programledere. Også bak scenen er ungdom engasjert: på lyd, som scenearbeidere, artistverter, publikumsverter, og liknende.

Fra kommunens side har det vært et mål å engasjere flest mulig ungdom fra hele kommunen i denne produksjonen, både foran og bak scenen, og som publikummere.

Kommunene setter også opp gratisbusser fra Brøttum, Moelv, Nes og Furnes slik at flest mulig ungdommer skal få med seg kvelden.