Vi kjenner Karl Ivar Refseth fra stemningsfulle konserter og fengende stomp-seminarer for grunnskolen. Nå har brøtningen skaffet seg enda en ekspertise: Seminarholder i personlig produktivitet som sertifisert trener for Getting Things Done®-metodikken. Han har store ambisjoner for å hjelpe bedrifter i kommunen vår med å redusere stress, gjennomtrekk av ansatte, og ikke minst den generelle lønnsomheten i bedriften.

Getting Things Done®, forkortet GTD® er kort fortalt en metodikk for personlig produktivitet, med millioner av brukere over hele verden, forteller Refseth. Selv har han brukt metoden i snart ti år. Nå holder han seminarer på produktivNorge AS, som tilbyr GTD-seminarer i Norge.

– Jeg ser så mange mennesker rundt meg som sliter med stress eller generell tilstedeværelse i den delen av livene sine som virkelig betyr noe for de. Men hver enkelt må tilpasse dette på egen måte for å håndtere det, mener Refseth.

Har fungert for lokale ledere

Daniel Ribbing, daglig leder, Sylinderakutten AS, deltok på Refseths første seminar for Gründerparken i Ringsaker våren 2018:

– I dag skjønner jeg ikke hvordan jeg klarte meg før jeg tok i bruk GTD-metoden. At Karl Ivar var så støttende den første tida etter seminaret er jeg veldig takknemlig for i dag.

– Å løse utfordringer som stress, for mye å gjøre eller å enkelt kunne ta helg er ikke gjort på 1-2-3, og da er det viktig å være støttende i tiden etter seminaret, slik at deltakerne kan få til en skikkelig vaneendring, sier Refseth

En annen deltaker, Hilde H. Nordgaard fra Zigma360 AS, sier om brøtningen:

– Karl Ivar er en super kursleder. Han motiverte meg fra første stund, og jeg skjønte fort viktigheten av å lære seg metodikken, og frå den inn som en del av hverdagen.

Målet er at bedrifter og de ansatte får redusert opplevelse av stress, og en opplevelse av perspektiv og kontroll, som gir lavere sykefravær, mindre gjennomtrekk av ansatte og mer fornøyde ansatte som leverer mer og til avtalt tid. Alene besparelsene i at færre ansatte sier opp jobben, og at man må investere mindre i å ansette og trene opp nye kan være en start på målingen av de finansielle fordelene man kan oppnå, mener han.

Se video fra Stomp-konsert i regi av Refseth her

Vil senke stresse

Ifølge statistikkene viser arbeidet at det hjelper og gir nedgang i stressnivå for en stor andel av dem som har deltatt.

Nå skal altså Refseth prøve å senke stresset i Ringsaker.

– Jeg har en visjon om å hjelpe næringslivet i kommunen vår opp på et helt annet nivå for produktivitet og trivsel på jobb. Det handler om å komme til stadiet hvor du har en god følelse på at det du gjør nå i dette øyeblikket er det viktigste du kan gjøre, uten en murrende følelse om at det kanskje er noe annet du skulle ha gjort, men som du har glemt, sier Refseth.

Ringsaker kommune står som arrangør av seminaret som starter opp torsdag 17. januar i Brumunddal