Ringsaker vgs fikk gratis smarthus-utstyr til over 185.000 kroner

Jon Helsingeng, leder i selskapet Eaton deler ut smarthus-utstyr for 2,4 millioner kroner til skoler.

Jon Helsingeng, leder i selskapet Eaton deler ut smarthus-utstyr for 2,4 millioner kroner til skoler.

Artikkelen er over 1 år gammel

Elektro-elever ved Ringsaker videregående skole har fått gratis utstyr for opplæring i fremtidens teknologiske hjem - smarthus.

DEL

Det skriver selskapet Eaton i en pressemelding.

Ringsaker videregående skole er blant tretten skoler i Norge som mottar smarthus-komponenter gratis av strømstyringsselskapet Eaton.

- Dette er et betydelig løft for elektroutdanningen ved Ringsaker videregående skole, sier Even Finden, som er elektro-lærer ved Ringsaker vgs.

Deler ut utstyr for 2,4 millioner

Skolen har tidligere hatt sporadisk undervisning innen smarthus-teknologi. Med nytt utstyr vil elevene nå få en mer omfattende og helhetlig undervisning innen smarthus.

- I første omgang er det elever i første og andre klasse som får undervisning og praktisk erfaring med smart-teknologi. At vi nå innfører opplæring i trådløs smarthus-teknologi vil gi elevene større muligheter etter endt utdanning. Smarthus er definitivt fremtiden, og et viktig kompetanseområde for elektrikere, sier Finden.

Totalt deler Eaton ut utstyr for 2,4 millioner kroner.

- Målet er at det skal være gøy og lærerikt for elevene å lære om hvordan man kan integrere smarthus-applikasjoner for en enklere, tryggere og mer miljøvennlig hverdag, sier leder av Eaton i Norge Jon Helsingeng i pressemeldingen.

Lærere kurses

Lærere ved Ringsaker videregående skole vil få opplæring i hvordan systemet er bygget opp, slik at de kan veilede elevene i eksempelvis å programmere boligens lys- og varmestyring.

- Stadig flere oppdager fordelene ved å ha et smarthjem, og interessen for smarthus har skutt i været de siste årene. Derfor er det viktig at elektro-utdanningen møter behovet som er i markedet, forklarer Finden.

Smarthus-teknologi er smart styring av eksempelvis belysning, oppvarming, solskjerming, klimaanlegg og sikkerhet. Ved hjelp av et kontrollsystem på mobilen kan boligeiere enkelt holde oversikt over boligens smarte funksjoner, og sette huset i ulike modus, som hjemme, borte eller bortreist.

- Vi er selvfølgelig strålende fornøyd med gavepakken - det vil ha mye å si for elevene. Nå har vi nok utstyr til å drive effektiv undervisning innen smartteknologi, avslutter Finden.

Artikkeltags