Utover i neste uke kan du droppe vinterjakken – et høytrykk vil sørge for skikkelige vårtemperaturer

NY VÅR: Ifølge Meteorologisk Institutt kan vi vente oss vårstemning allerede til uken som kommer. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

NY VÅR: Ifølge Meteorologisk Institutt kan vi vente oss vårstemning allerede til uken som kommer. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere landsdeler kan glede seg til behagelige temperaturer mot slutten av neste uke.

DEL

(Østlendingen) April er rett rundt hjørnet, og det betyr at våren begynner sakte, men sikkert å få et fotfeste. I neste uke vil også flere landsdeler få ordentlige gode temperaturer.

– På Vestlandet, Østlandet og Sør-Norge blir det høye temperaturer utover i uken. Det bygger seg opp et høytrykk i Skandinavia, og fra fredag og utover helgen blir det ganske fint. Det blir 12–15 grader, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerli.

Hvis man bor i nord, er imidlertid ikke prognosene like gode for neste uke.

– I Nord-Norge er det fortsatt vinteren som rår. Det er ventet betydelige mengder med snø. Det blir verst mot onsdag eller torsdag. Vi vurderer farevarsler fortløpende for vanskelige kjøreforhold.

– De første dagene av uka blir verst. Etter onsdag eller torsdag kommer det et høytrykk som gir et roligere vær og litt høyere temperaturer, forteller Fagerli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken