To av dem som er med i Rydd Ringsaker bruker mye av sin tid på å fjerne søppel langs vegene og i vårt nærmiljø. De to som RB har fått tips om gjør sin innsats i hver sin del av kommunen.

Anne Dehli Jevnesveen legger ned mange timer fra sitt utgangspunkt på Brøttum, mens Turid Astrid Kjørstad Hovde holder til i Brumunddal.

– Dette er virkelig uselvisk, frivillig innsats for omgivelsene og miljøet. Det blir applaudert av mange som kjenner til de og deres innsats, men gi de gjerne enda mer oppmerksomhet, skriver tipser.

Mange timer langs vegen

De to er utrettelige og gjør en kjempeinnsats i henholdsvis Brumunddal og omegn og Brøttum (for ikke å si strekningen Moelv -Lillehammer), ved å holde store deler av kommunen ren for ny og gammel søppel.

Dehli Jevnesveen synes det er stas å være med i RBs julekalender, som hedrer frivillig innsats.

– Det er veldig hyggelig at jeg blir nevnt. Jeg har vel vært med på dette i 3–4 år. I år har jeg jobbet mye med å holde strekningen på fylkesveg 213 mellom Moelv og Lillehammer fri for søppel. To ganger har jeg rukket gjennom, og det har blitt mange etapper og mange timer. Det er utrolig hva folk kaster ut fra bilen. Jeg blir nok dessverre aldri arbeidsledig. Jeg har foreslått for kommunen at de kan sette ut søppeldunker på bussholdeplassene, så kan jeg tømme dem som en prøveordning på denne strekningen. Jeg tror det er en god idé, sier hun.

Turid og Anne

Navn: Turid Astrid Kjørstad Hovde

Alder: 73 år

Bosted: Brumunddal

Rolle: Koordinator Rydd Ringsaker Brumunddal

Navn: Anne Dehli Jevnesveen

Alder: 56 år (blir 57 år 7. desember)

Bosted: Brøttum

Rolle: Koordinator Rydd Ringsaker Brøttum

– Hun er helt rå

Rydd Ringsaker har flere frivillige som bidrar med søppelplukking og organisering av arbeidet i flere deler av kommunen. Organisasjonen ble startet av og ledes av Elin Jørgine Evensen i Moelv.

Turid Astrid Kjørstad Hovde rydder på sin side unna mye søppel i området ved McDonald's, Strandvegen og i hele Brumunddal sentrum. Hun bruker også hele dager på å rydde bortover turvegen langs E6 fram til Botsenden, til glede for alle som går tur der.

RB fikk ikke tak i Turid mandag, men Dehli Jevnesveen fastslår at hun er helt rå.

– Hun har plukket søppel i mange år. Det er virkelig litt av en innsats.