Politiet mener at Christian Berg ble drept på Gjøvik og fraktet til Moelv. Her tok drapsmannen sitt eget liv.

Politiet nærmer seg slutten av etterforskningen etter brannen i næringsbygget i Storgata 78 i Moelv 30. september der to personer ble funnet omkommet.

Politiet i Innlandet skriver i en pressemelding onsdag morgen at de mener saken er godt belyst etter en bred og grundig etterforskning. Det er tidligere kjent at politiet mener at de står overfor et drap og et selvdrap.

Død før brannen startet

Politiet har siktet personen som arbeidet på stedet for å ha drept Christian Berg som tidligere var meldt savnet fra Gjøvik.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede mannen fra Gjøvik viser at han var død før brannen startet samt at flere av skadene er forenlig med stump vold. - Utover dette avventer vi den endelige obduksjonsrapporten, skriver politiet.

Politiet mener at drapet skjedde på en adresse i Gjøvik sentrum der siktede har tilknytning. Politiet har gjort omfattende undersøkelser på adressen og har blant annet funnet blod fra den drepte. Det er også gjort funn av siktedes og den dreptes DNA på sentrale objekter på det aktuelle åstedet. Dette, i tillegg til blant annet øvrige krimtekniske funn på åstedet, elektroniske spor, den foreløpige obduksjonsrapporten og resultatene av alle taktiske etterforskningskritt, støtter opp om denne teorien.

Den drepte ble trolig fraktet fra Gjøvik til næringsbygget i siktedes bil.

Alene om drapshandlingen

- Politiet antar motivet har en sammenheng med en konflikt mellom de to personene og siden begge er døde vil vi trolig ikke få full klarhet i motivet, skriver de i pressemeldingen.

Den siktede og Christian Berg hadde i lengre tid jobbet sammen om å utvikle en eiendom på Reinsvoll. Etter det RB erfarer skal denne eiendommen være kimen til konflikten.

Politiet mener siktede var alene om drapshandlingen.

Politiet avventer fremdeles analyser for å fastslå den endelige brannårsaken i næringsbygget. Det er også her gjort grundige kriminaltekniske undersøkelser, og ut fra funn på stedet mener vi at brannen er påsatt. Blant annet har vi kartlagt flere arnesteder. Etterforskningen tilsier at det var siktede som startet brannen og at han var alene om det. Brannåstedet er nå frigitt.

Politiet nærmer seg slutten av etterforskningen. Det har vært en omfattende etterforskning og lensmannskontoret i Brumunddal har hatt bistand fra andre enheter i Innlandet politidistrikt og Kripos.