Vannavtalen i fjellet opp til drøfting

AVTALE: Driftsavtalen om vann mellom Lillehammer og Ringsaker fra 1993/1994 er moden for revidering mener Lillehammer kommune.

AVTALE: Driftsavtalen om vann mellom Lillehammer og Ringsaker fra 1993/1994 er moden for revidering mener Lillehammer kommune.

Artikkelen er over 1 år gammel

I 1993/1994 ble det inngått utbyggings- og driftsavtale mellom Ringsaker og Lillehammer om felles overføringsledninger for vann og spillvann fra Lillehammer og Sjusjøen.

DEL

I de seinere år har det vært kraftig utbygging av hytteområdene både på Nordseter og Sjusjøen. Det har resultert i at Ringsaker kommune har vært nødt til å kjøre vann med brannbiler de to siste påskehøytidene for å levere nok vann til sine abonnenter på fjellet.

Lillehammer kommune brakte i november avtalen som ikke inneholder oppsigelsesmulighet på bordet:

– Lillehammer kommune mener det er behov for en avtale som har fokus kun på drift, og er bedre tilpasset den situasjon vi har i dag, skrev VA-sjef Stine Holmøy. Det resulterte i et møte mellom de to kommunene i desember.

– Som opplyst i møtet 10.12.2018 bestrider Ringsaker kommune at det er hjemmelsgrunnlag for en ensidig oppsigelse av avtalen. Men vi deltar gjerne i en prosess hvor siktemålet er å forene felles interesser, samt klargjøre eksisterende avtale, skrev kommunalsjef Håvard Haug i Ringsaker kommune.

Artikkeltags