Slik blir været i Hedmark resten av uka

MER SNØ: Ingen vår i sikte i Hedmark, enn så lenge.

MER SNØ: Ingen vår i sikte i Hedmark, enn så lenge. Foto:

Nedbørsprognosene fra Meteorologisk institutt de neste dagene er dyster lesning, særlig om man er bosatt i Agder. Der ventes det nemlig opp mot 50 centimeter snø. Fullt så ille blir det imidlertid ikke i Hedmark.

DEL

(Østlendingen) – Dere får snø dere også, men ikke på langt nær like mye, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan til Østlendingen.

Et kraftig uvær mellom Island og Skottland, som har fått navnet «Gareth», er nå på vei inn mot Norge.

Dette vil gi en god del nedbør i form av snø, spesielt på Østlandet.

Fra tirsdag kveld og fram til midt på dagen onsdag kan det bli opp mot 20 centimeter nedbør på det meste, men dette varierer en god del etter hvor i Hedmark man befinner seg.

– Det blir mindre nedbør lenger nord, og slik det ser ut nå får områdene rundt Elverum og Rena mest, sier Biseth Granan.

Nedbøren fortsetter også i helga.

– Det vil også komme litt snø onsdag kveld, men ikke spesielt mye. Torsdag og fredag ser det ut til å bli noe lettere, men natt til lørdag og gjennom dagen kommer det fort en ny runde med snø. Da kan det komme opp mot 10 centimeter, sier meteorologen.

Søndag ser også ut til å få litt snø, men da er det sannsynligvis ikke snakk om mange centimeter.

– Når det gjelder temperaturene kommer nok de til å ligge på minussiden stort sett hele uka, kanskje med unntak av enkelte tider på dagtid hvor det kan bli et par plussgrader noen steder. Sprengkulde er i hvert fall ikke i sikte! sier Espen Biseth Granan med et smil.

Artikkeltags