Varsler opp mot 25 centimeter snø og glatte veger: – Kan være lurt å vurdere om bilen skal stå

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt varsler at det kan komme fra 5 til 25 centimeter snø over deler av Østlandet natt til mandag, og Ringsaker er et av stedene hvor det kan komme mest.

DEL

– Dere ligger absolutt i det området hvor det kan komme mest. Dere er i den delen av Østlandet hvor det kan komme 25 centimeter.

Det sier vakthavende meteorolog Marit Berger til Ringsaker Blad søndag ettermiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel om at det kan komme mellom 5 og 25 centimeter snø i deler av Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo, Buskerud og Vestfold, noe som kan føre til glatte veger.

– Det er noe av grunnen til at vi har sendt ut farevarselet, siden vi forventer at det kan bli problemer i trafikken. Det er mange som har lagt om til sommerdekk, så det kan være lurt å vurdere om bilen skal stå, eller sørge for å være skodd etter forholdene, sier Berger.

(Saken fortsetter under tweeten)

– I Brumunddal er det for eksempel meldt varmegrader utover kvelden, i natt og i morgen. Er det garantert at nedbøren kommer ned som snø?

– Temperaturen vil nok ligge noen grader over null, men det er fullt mulig at det snør med noen plussgrader. Særlig i slike situasjoner vi har nå, med veldig ustabil luft, så skal man ikke høyt opp i atmosfæren før man finner kuldegradene. Da rekker ikke nedbøren å smelte før den når bakken, svarer Berger.

Hun forteller at det enkelte steder kan begynne å snø sent søndag kveld.

– Snøen kommer nok sent søndag kveld, og gjennom natten, sier Berger, og avslutter med å opplyse at om snøen plutselig kommer, så blir den også plutselig borte.

– Den kan nok bli liggende litt på mandag, men på tirsdag er det meldt oppholdsvær og plussgrader, sier den vakthavende meteorologen.

Slik er farevarselet:

Mandag ventes lokalt 5 til 25 cm med snø i nordlige deler av Vestfold, nedre deler av Buskerud, i Oslo og Akershus og i sørlige deler av Oppland og Hedmark.

Anbefaling: Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

Konsekvenser: Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Kilde: yr.no

Artikkeltags