Gå til sidens hovedinnhold

Veger i Ringsakfjellet stengt natt til fredag

Uværet fører til at noen veger i Ringsakfjellet blir stengt natt til fredag.

Storåsen AS melder på sin nettside torsdag ettermiddag at Birkebeinervegen vil være stengt fra sent torsdag kveld til tidlig fredag morgen.

– Slik været er pr. nå og med tanke på hva som er meldt utover kvelden, natten og morgendagen ser vi oss nødt til å stenge Birkebeinervegen ved Storåsen mellom 22:00-07:00. Vi tar stilling til om det vil bli kolonnekjøring og eventuelt tidspunkter for dette vil komme fredag morgen. Alle som er avhengig av å kjøre bil fredag MÅ kjøre bilen ut til hovedveg / Birkebeinervegen, står det.

Les også

Venter uvær: Storåsen AS advarer hytteeiere

I 14.30-tiden opplyser Ellen Tømte Hagen i Storåsen AS til Ringsaker Blad at vinden foreløpig ikke er så kraftig i fjellet, men at det daler ned fra oven.

– Det snør tett, sier Hagen.

Det er meldt at vinden vil ta seg opp utover torsdag kveld, og det er ventet vindkast på opp til 20 meter per sekund i fjellet natt til fredag og fredag morgen, samt inntil 40 centimeter nedbør.

Også vegen til Ljøsheim og Grunnåsen er stengt natt til fredag. Det melder Pihl AS på sin Facebook-side.

- På grunn av uværet stenges veien til Ljøsheim og Grunnåsen i natt. Fredag brøyter Fjellved Service AS kun langs felles hytteveier, skriver Pihl.