Veldre starter opp herrelag

Første trening: Torsdag kveld hadde Veldres nystartede herrelag sin første trening i Brumunddalshallen. Det var litt tynt oppmøte første gang, men det er 14–15 spillere som har sagt de ønsker å være med på laget.

Første trening: Torsdag kveld hadde Veldres nystartede herrelag sin første trening i Brumunddalshallen. Det var litt tynt oppmøte første gang, men det er 14–15 spillere som har sagt de ønsker å være med på laget.

Artikkelen er over 1 år gammel

Pr. dags dato står Ringsaker uten herrelag i seriesystemet i håndball, men etter jul vil det nok en gang bli spilt seniorhåndball i Brumunddalshallen.

DEL

Da sesongen startet opp høsten 2017 var det uten Veldre i seriesystemet og årets sesong startet også uten noe seniorlag på herresiden i Brumunddal. Nå har Thomas Skyberg tatt initiativet til å starte opp igjen lag i Veldre og i forrige uke hadde de sin første trening.

Grønt lys fra kretsen

Noe av hensikten med å blåse liv i seniorsatsingen igjen er nettopp å få spille i seriesystemet. Nå er sesongen akkurat i gang og det kunne ha blitt problematisk å få innpass i serien etter at terminlistene er spikret, men nyvalgt leder i Veldre, Erik Hagen, fortalte på møtet i forkant av lagets første trening at regionen stiller seg positive.

– Vi går inn i innlandsserien i 3. divisjon og da øker den fra åtte til ni lag. Vi må vente til etter jul før vi kan gå inn i serien, men tida fram til da kan vi bruke til å bygge oss opp på. Det er jo en del som må sette seg, sier han.

Har 14–15 spillere klare

Jobben med å få tak i spillere som ønsker å være med på dette har pågått en stund og 14–15 spillere har takket ja til å være med. Flere av disse har spilt på høyere nivå enn 3. divisjon tidligere og vil bli viktige bærebjelker. Hagen er tydelig på at det er viktig å stille godt rustet når seriespillet starter.

– Vi har et mål om å få med oss enda flere spillere. Det er vesentlig å ha bred nok spillerstall. Så får vi se om det baller på seg nå som det er kjent at vi starter opp igjen eller om det faller fra folk. Det er litt opp til oss sjøl dette. De som blir med på dette må forvente at det blir stilt noen krav. Klubben har pr. nå ingen lag mellom G14 og herrelaget og vil bli forbilder for hele klubben, sier Hagen.

– En gave til Brumunddal

Veldres herrelag snuste i sin tid på kvalifisering til 1. divisjon og de aller fleste spillerne som var med på dette er fortsatt bosatt i distriktet. Sånn sett var det kanskje litt snodig at initiativet til å prøve på nytt kom fra ungdomspolitiker Thomas Skyberg.

– Hehe, det er ikke bare politikk jeg driver med. Håndball er en morsom idrett og det er ikke bra at Ringsaker ikke har noen herrelag. Det at vi nå får i gang et herrelag er en gave til Brumunddal, sier Skyberg som til tross for noe mager erfaring fra sporten i utgangspunktet står som trener for laget.

– Jeg har ikke så fryktelig mye erfaring, men håper at jeg skal greie dette med litt hjelp fra andre. Jeg har erfaring som friidrettstrener og min styrke er å lede. Jeg ser skikkelig fram til å komme i gang, forteller Skyberg til Ringsaker Blad.

Artikkeltags