I 2017 skrev Sjusjøen IL under ny fireårskontrakt for Sesongstart skiskyting og huser i disse dager verdenseliten for sjette året på rad. Allmenningsbestyrer Mathias Neraasen kan melde om at de har kontroll.

–Vi er i rute vil jeg si. Vi begynner etter hvert å bli drevne på dette, men det er farlig å slappe av. Det kreves mye presisjon for å få dette til å flytte og vi har lært oss hva vi må passe ekstra godt på, sier Neraasen.

Dødtid er blitt høysesong

Den drøye måneden fra sesongstarten og inn mot jul ville vanligvis ikke vært den mest innbringende i fjellheimen, men med både Sesongstart skiskyting og IBU-cup i november fører det til at flere landslag bor på Sjusjøen i opptil 40 døgn sammenhengende.

– Det ville vært rimelig dødt oppå her ellers, men nå er det blitt høysesong, forteller Neraasen som ikke er i tvil om at deg gagner regionen at veldig manges øyne er rettet mot Sjusjøen og Natrudstilen i november.

–Dette har en stor markedsverdi for regionen for med alle de snøbildene som blir vist herfra kan det være mange som finner ut at de vil kjøpe hytte her. Og med 200–220 skidager i året er vi jo helt i verdenstoppen, sier han.

Hallen får skryt

For en drøy måned siden ble den nye flerbrukshallen på Natrudstilen åpnet og den om lag 1600 kvadratmeter store hallen har høstet gode tilbakemeldinger.

– Det har jo ikke vært i bruk så lenge, men så langt har det bare vært positive tilbakemeldinger. Det ser ut til hallen svarer til forventningene og visjonen vår, sier Neraasen som mener at hallen gjør at arrangementene nå kan skli enda mer sømløst.

– Med hallen har vi fått en mer permanent løsning slik at vi slipper å drive med telt og dieselfyring, og den slags. Det flyter veldig mye lettere når vi har fått hallen på plass og jeg tror vi aldri har vært så godt forberedt inn mot sesongstarten som nå, sier han.

Pressesjef for Sesongstart skiskyting, Erik Haugen, håper å se tjukt av folk på Natrudstilen lørdag og søndag.

– Det har vært bra med folk tidligere og jeg håper folk benytter anledningen til å se verdenseliten på nært hold. Det er et sterkt beite med løpere som kommer og det er hele 387 stykker som er påmeldt, sier Haugen.

To lokale innslag

På startlista disse dagene finner man mange av storkanonene som skiskyttersirkuset har å by på. Fra Norge stiller brødrene Bø begge dager og det samme gjør Tiril Eckhoff, Vetle Sjåstad Christiansen og Ingrid Landmark Tandrevold. Flere internasjonale stjerner legger også turen opp til Natrudstilen, blant annet en revansjesugen Martin Fourcade, tyske sluggere som Simon Schempp, Benedikt Doll og Denise Herman samt Dorothea Wierer, Jakov Fak og Lukas Hofer. Inniblant disse navnene finner vi også to lokale innslag. Sigrid Bilstad Neraasen går virkelig på hjemmebane, all den tid hun så godt som er vokst opp der. Hun har deltatt på sesongstarten på Natrudstilen tidligere, men nytt av året er at hun går for det private laget Team Mesterbakeren. Brumunddølen Even Mangset får derimot sin debut på denne arenaen. Begge er påmeldt både på sprint og fellesstart, men hvor vidt begge får gå de ulike distansene blir ikke avgjort før fredag.