RB snakker med en svært glad brumunddøl etter løpet. Å bli verdensmester har vært en drøm:

– Det føles ekstremt digg, helt vanvittig. Når du går stafett så går du også for mer enn deg sjøl. Da må gi alt og litt til. Det er som en drøm, og har vel ikke helt gått opp for meg ennå, sier mjøsskiløperen.

Etter fjerdeplassen på 10 kilometer fredag har han god selvtillit nå. Han viste at formen er svært god. Rykket Vika leverte på slutten av sin etappe skulle vise seg å bli en ledelse de andre lagene aldri klarte å ta igjen.

Tok tilbake tronen for Norge

Vika hadde planer for sin egen etappe:

– Jeg hadde sett for meg ulike scenarioer på forhånd. Jeg følte formen var god og kjente at jeg hadde krefter å bruke undervegs. I den bakken gikk jeg for fullt og så var det «all in» derfra til veksling. Det gikk definitivt som jeg hadde håpet.

Dermed fikk Martin Kirkeberg Mørk, som ble verdensmester på 10 kilometer fredag, det utgangspunktet han ønsket seg foran tredje etappe.

– Jeg kjenner jo Martin godt. Han er smart og han holdt forspranget og økte det.

Vika kunne stå og se at lagkameratene hans suste inn til VM-gull. Seieren smakte utrolig godt.

– Det er utrolig artig å oppnå dette sammen med lagkamerater. Vi har trent så mye sammen og vi var veldig bestemte på å ta tilbake tronen etter stang ut for Norge i stafett de siste årene, slår Vika fast.

Vil ta gull på tremila

Det blir ikke all verden av feiring i dag. I morgen venter den siste distansen med tremil fellesstart.

– Det blir vel litt kake og det har vært snakket om litt bading her. Det hadde vært bra. Vi har et støtteapparat som leverer så utrolig bra, skryter Vika av den hjelpen gutta som går på ski får undervegs.

Han gleder seg stort over VM-triumfen og er sulten på mer. Han har som mål å ta gull på morgendagens tremil.

– Jeg håper jo å kunne gå så billig som mulig. Det er ikke jeg som skal sette fart i det feltet. Det er det nok andre som prøver å gjøre. Jeg sier ikke at jeg ikke synes høy fart er bra, men jeg må gjøre det som gagner meg. Jeg ser for meg en hard tremil. Det vil gå fort fra 20 km og inn og da må jeg henge med. Det kan bli en spurt. Da er det gull som gjelder, sier han.

Han er spent, men ikke mer enn det må være forteller han. Å gå tre renn på tre dager skal gå bra.

– Vi er vant til det. Vi går gjerne tre renn på ei helg. I morgen er det lengste løpet, men det er også siste dagen. Det blir spennende, sier en nybakt verdensmester.