For ingen av lagene fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby.

Melgalvis fra Brumunddal og Lehne Olsen fra Moelv spilte sammen på LSK for to sesonger siden. Nå er de blitt vant til å møte hverandre som motstandere, og begge leverte en godkjent kamp i oppgjøret på Briskeby.

– Ett steg opp

HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene.

– Man skulle gjerne hatt tre poeng og ikke ett, men det er i hvert fall ett steg opp fra slik det har vært i det siste, og det er godt å kjenne på, sa HamKams John Olav Norheim til TV 2.

Annen omgang handlet mye om stillingskrig, og det var få store sjanser. De største sjansene fikk HamKam-spiss Henrik Udahl og LSKs Ylldren Ibrahimaj, men Udahls heading fra kloss hold gikk over mål, mens Ibrahimaj skjøt i stolpen og ut.

Lillestrøm koblet et godt grep i sluttfasen, men greide ikke å få ballen i mål.

Lillestrøm er nummer åtte i Eliteserien med 13 poeng på sine åtte første kamper. Det skiller tolv poeng opp til serieleder Bodø/Glimt.

Sandberg stoppet LSK

HamKam åpnet sesongen bra, men deretter har det blitt tyngre for hedmarkingene som ligger på 13.-plass og har tre poeng ned til tabelljumbo Aalesund.

HamKam møter Rosenborg borte i neste runde, mens Lillestrøm tar imot Stabæk.

Lillestrøm åpnet kampen best og kom til flere sjanser i løpet av det første kvarteret. Kanarifuglene trillet mye ball uten å få uttelling. HamKam-keeper Marcus Sandberg slo unna det som kom.

HamKam kom mer med i kampen etter hvert og skapte selv sjanser, men LSK-keeper Mads Hedenstad stoppet Pål Alexander Kirkevolds dobbeltsjanse etter en halvtime.

Der det i den første omgangen var flust av sjanser, manglet det lenge på spenningen i omgang nummer to. Etter en drøy time fikk Udahl en kjempesjanse, men alene foran mål headet han ballen over.

Med få minutter igjen vant LSK ballen høyt, og Ibrahimaj fikk sjansen. Skuddet strøk stolpen og kampen ebbet ut med 0–0.