Gå til sidens hovedinnhold

Vi blir stadig flere i Ringsaker - mangler 232 på magisk grense

Artikkelen er over 1 år gammel

Veksten i folketallet i Ringsaker kommune fortsetter. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå som ble offentliggjort i dag. Ved utgangen av 2019 var det 34.768 innbyggere i Ringsaker, skriver Ringsaker kommune i en pressemelding torsdag morgen.

– Den gode utviklingen i kommunen vår fortsetter. Befolkningsvekst er den viktigste indikatoren vår på om arbeidet for vekst og utvikling lykkes. Det dreier seg om å bygge attraktivitet for bosetting og arbeidsplasser. Det er derfor gledelig med gode tall, sier rådmann Jørn Strand.

I fjerde kvartal i 2019 økte innbyggertallet med 32 personer. Sammenholdt med de tre foregående kvartalene gir dette en befolkningsvekst i 2019 på 280. Prosentvis er veksten på 0,81 prosent, mens landet hadde en vekst på 0,74 prosent.

– For tredje år på rad er den prosentvise veksten over landsgjennomsnittet. Dette er viktig! Denne veksten har stor betydning for muligheten til utvikling av velferdstjenestene våre framover, sier Strand.

Det er i all hovedsak tilflytting som er årsaken til befolkningsveksten i Ringsaker. Det er store flyttebevegelser i løpet av et år.

Til sammen flyttet det i 2019 1643 personer inn til Ringsaker, mens det flyttet 1350 personer ut.

– Dette viser at folk aktivt velger å bosette seg i Ringsaker, og at Ringsaker har blitt en stadig mer attraktiv kommune å flytte til, konstaterer rådmannen.

Ringsaker har hatt en positiv befolkningsutvikling de siste 15 årene med særlig positiv utvikling i siste del av denne perioden. Rådmannen mener det nå blir viktig å stå fast ved strategien som kommunen trofast har fulgt de senere årene, samtidig som en hele tida må tilpasse og utvikle i takt med tida og de muligheter som byr seg.

– Ringsakersamfunnet har utviklet seg enormt de senere år. Mye av dette skyldes et tett samarbeid mellom kommune og næringsliv og en offensiv holdning til å gripe muligheter. Vi må tørre mer! Vår felles vilje og evne til konkret handling står sentralt. Det er viktig at vi framover står ved strategien, løfter den inn i ei ny tid og satser videre for å skape vekst og utvikling i Ringsaker, regionen og Innlandet, avslutter rådmannen.

Nå mangler vi 232 personer på å nå 35.000 innbyggere. Skjer det i 2020?